Pratite nas preko:
Los Angeles Clippers guard Russell Westbrook runs up the court during the first half of the team's NBA basketball game against the Washington Wizards, Friday, March 1, 2024, in Los Angeles. Westbrook fractured his left hand during the first half. (AP Photo/Ryan Sun)

Košarka

Bomba koja se čekala: Nikola Jokić dobio veliko pojačanje u borbi za NBA titulu

Nekadašnji najbolji igrač NBA lige Rasel Vestbruk (35) nosiće dres Denver Nagetsa naredne sezone i biti saigrač Nikole Jokića u pokušaju da povrati šampionsku titiulu u Kolorado.

Iskusni plejmejker stiže u trejdu u kome su Los Anđeles Klipersi poslali novac i zamenili pikove druge runde sa Jutom, a zatim je Vestbruk raskinuo ugovor sa Džezom i odmah prešao u Nagetse, objavio je vodeći NBA insajder Adrijan Vojnarovski.

Posle odlaska nekoliko standardnih igrača iz prethodnih sezona čekalo se na reakciju Denvera. Znalo se da su im potrebna pojačanja i osveženje u ekipi koja je predvođena Nikolom Jokićem u sezoni 2022/23 osvojila NBA prsten, a sada znamo da je baš Vestbruk to veliko pojačanje koje su tražili.

Iskusni plejmejker ima 35 godina, a u NBA ligu je stigao još 2008. kada je izabran kao četvrti pik od strane Sijetla. Igrao je i za Oklahomu u kojoj se zadržao 11 godina, a 2019. prešao u Hjuston. Od tada se nigde nije dugo zadržavao i nosio je dresove Vašingtona, Lejkersa i Klipersa.

Vestbruk je bio ol-star igrač čak devet puta, a poslednji put 2020. dok je tri godine ranije (2017) bio MVP NBA lige. Dva puta je bio i najbolji strelac i tri puta najbolji asistent u sezoni.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka