Pratite nas preko:
Matija Orbanić; Foto: Printscreen/ProudieYT

Fudbal

Golman rešio da uzme meč u svoje ruke: Sjurio se ka golu rivala i šutirao – kao na igrici (VIDEO)

Pogledi na fudbal su različiti, a jedna od podela mišljenja je oko toga koliko bi golman trebalo da učestvuje u samoj igri. Čuvari mreže uglavnom su “ograničeni” u svom kaznenom prostoru (neki bi rekli sa razlogom), ali ima onih koji krenu napred i često naprave pometnju u protivničkoj odbrani.

Tako je Predrag Rajković u 95. minutu meča Srbije i Slovenije otišao u peterac rivala i zasmetao dovoljno da Luka Jović sam glavom donese izjednačenje “orlovima”. To je jedan od najsvežijih primera završenih golom, najnoviji nam stiže iz pripremnog perioda.

U prijateljskom duelu velškog Konahs Ki Nomadsa i slovenačkog Brava, hrvatski golman Matija Orbanić je odlučio da uzme sve u svoje ruke i krene napred. U 65. minutu je, zbog činjenice da nema golova, krenuo sam ka golu svog kolege. Uzeo loptu na svojoj polovini, krenuo napred i došao do 25 metara od gola. Odatle je “zategao”, ali za malo promašio.

Potom je morao da u sprintu trči nazad kako ga to ne bi koštalo. I nije, jer igrači Konahs Kija nisu imali preterane pretenzije da to kazne. Ipak, ostaje upisan ovaj potez kao jedan od najluđih pokušaja golmana u poslednje vreme.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal