Pratite nas preko:
JAVI MARTINEZ Cavi Martinez, JEROME BOATENG Zerom Boateng, KINGSLEY COMAN Kingzli Koman, ALPHONSO DAVIES Alfonso Dejvis fudbaleri Bajerna Minhen na utakmici UEFA Lige Sampiona protiv Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitic, Beograd 26.11.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, UEFA Liga Sampiona , Bajern Minhen
Džerom Boateng je proglašen krivim, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Bruka i skandal: Slavni fudbaler osuđen za napad na devojku i dobio sramnu kaznu

Skandalozna kazna je izrečena bivšem nemačkom reprezentativcu Džeromu Boatengu nakon što je proglašen krivim za nasilje nad bivšom devojkom.

Prvi regionalni sud u Minhenu je osudio bivšeg fudbalera Bajerna zbog nanošenja telesnih povreda tadašnjoj devojci 2018. godine. Međutim, ono što je izazvalo zgražavanje javnosti je kazna koja mu je izrečena.

Prošao je samo sa packom, najblaže rečeno. U stvari kako je navedeno “upozorenjem” i uslovnom novčanom kaznom. Naime, moraće da donira u dobrotvorne svrhe 100.000 evra, kao i u slučaju da ponovi prekršaj ili napravi drugi prestup moraće da plati 40 dnevnih rata u iznosu od po 5.000 evra. Što je otprilike oko 200.000 evra.

Dakle, prošao je bez trenutno ikakvih posledica, jer je sud zaključio da ništa od optužbi da je ozloglašeni nasilnik, predočila je sudija Suzan Hemerič. Pa što su ga onda proglasili krivim?!

JEROME BOATENG Zerom Boateng fudbaler Bajerna Minhen na utakmici UEFA Lige Sampiona protiv Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitic, Beograd 26.11.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, UEFA Liga Sampiona , Bajern Minhen
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Javni tužilac je tražio novčanu kaznu od 1,12 miliona evra.

Boateng je neigrao optužbe bivše partnerke da ju je na odmoru 2018. godine udario i gađao lampom i ručnim frižiderom.

Postupak protiv dugogodišnjeg defanzivca FK Bajern iz Minhena otegao se godinama. Optužbe su podignute 2019. godine, a 2021. godine Okružni sud u Minhenu izrekao je kaznu od 60 dnevnih rata od po 30.000 evra, ukupno 1,8 miliona evra.

Oktobra 2022. Oktobra 2022. godine, Minhenski regionalni sud je u drugom stepenu osudio Boatenga za telesne povrede i uvredu na novčanu kaznu od 120 dnevnih rata od po 10.000 evra – ukupno 1,2 miliona evra. Ali bavarski Vrhovni regionalni sud je poništio presudu i slučaj je ponovo otvoren.

Boateng je sa Nemačkom bio šampion sveta 2014. a sa Bajernom je osvojio sve što se može osvojiti. Od kad su se pojavile optužbe za nasilje njegova karijera je u sunovratu. Prošle godine je kratko bio član Salernitane. Naredne godine će igrati za LASK iz Linca.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal