Pratite nas preko:
Serbia's Aleksa Avramovic, right, scores during an exhibition basketball match between Serbia and the United States at the USA Basketball Showcase, ahead of the 2024 Paris Olympic basketball tournament, in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Wednesday, July 17, 2024. (AP Photo/Altaf Qadri)
Foto: Beta/AP Photo/Altaf Qadri

Košarka

Embid prozvao saigrače iz SAD: “Ostarili su, nisu ono što su nekada bili”

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država okupila je za Olimpijske igre u Parizu strašan tim, verovatno najjači od 1992. godine. I sa razlogom se smatra za velikog favorita na turniru, gde će i selekcija Srbije imati svojih ambicija.

Jedno od “pojačanja” u ekipi Stiva Kera je i Džoel Embid, bivši MVP NBA lige. Sa njim, ali i Lebronom Džejmsom, Stefom Karijem, Kevinom Durentom i drugim vedetama će Amerikanci biti za mnoge nedodirljivi.

Ipak, Embid je pred početak Igara malo “prozvao” svoje saigrače, rečima da su ostarili i da nisu više ono što su nekada bili. Tu je posebno istakao 39-godišnjeg Lebrona Džejmsa.

– Kad pogledate talenat koji ima američka reprezentacija, on je približan ostalim reprezentacijama. Morate razumeti i da su igrači iz američke reprezentacije ostareli. Lebron danas nije Lebron kakav je bio pre par godina – rekao je Embid u intervjuu za “Njujork tajms”.

– Velika je razlika. Možete to sami videti, pre je bio puno bolji i fizički dominantniji. Ljude mogu zavarati imena na papiru. Ali ta imena su građena godinama. Sad su svi stariji. Nisu što su nekad bili – rekao je Embid, poreklom Kamerunac, koji je odlučio da igra za SAD.

Amerikanci su osvojili četiri zlata na prethodna četiri olimpijska turnira. Od pomenute 1992. godine, kada je igrao “drim-tim” sa Majkl Džordanom, samo su 2004. godine SAD ostale bez zlata i to je ocenjeno velikim debaklom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka