Pratite nas preko:
Ivan Rakitić; Foto: MN Press

Fudbal

Ivan Rakitić zvanično u Splitu: Hajduk plaća “siću” za njega

Hajduk iz Splita doveo je još jednog proslavljenog reprezentativca Hrvatske, ovog puta to je možda i najveće ime, Ivan Rakitić. On će u 37. godini po prvi put zaigrati za neki hrvatski tim.

Popularnog “Raketu” je klub sa “Poljuda” najavio upravo na taj način, poletanjem rakete, uz odgovarajući propratni opis.

Mi nemamo problem, mi imamo rešenje – stoji u tekstu na ovoj objavi.

Ubrzo je i zvanično potvrđeno da će Ivan Rakitić potpisao ugovor, nakon što je raskinuo isti sa saudijskim Al Šababom. I došao je u Split za mnogo manji novac, razume se.

Neće biti najplaćeniji u Hajduku

Igraće za godišnju platu od 600.000 evra, ali čak neće biti najplaćeniji igrač u timu, pošto Marko Livaja sa bonusima ima oko milion godišnje.

Čak Rakitić nije insistirao na velikom ugovoru, već mu je samo bilo bitno da dođe u Hrvatsku. Hajduk, čak, neće plaćati ceo iznos, nego će veći deo od tih 600.000 evra pokrivati jedan poznati trgovački lanac, koji je ujedno sponzor Hajduka, a manji deo će plaćati klub.

Nikada nije igrao u hrvatskoj ligi

Rakitić je karijeru počeo u Bazelu, prošao mlađe kategorije Švajcarske, a onda se odlučio da igra u “A” timu Hrvatske. Kasnije je karijeru gradio u Šalkeu, Sevilji gde je osvajao Ligu Evrope, pa Barseloni sa kojom je osvojio Ligu šampiona.

Dakle, prvi put će igrati za neki hrvatski klub u poznim igračkim godinama. Sa “vatrenima” je osvojio srebro na Mundijalu u Rusiji i bronzu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal