Pratite nas preko:
Ocene Viktora Orbana
Zadovoljan: Viktor Orban (Foto: MN Press)

Fudbal

UEFA izbacila Ukrajince iz Evrope: Orbanov klub bez borbe prošao u sledeće kolo Lige konferencije

Disciplinska komisija UEFA saopštila je na svom zvaničnom sajtu da se utakmica između Puškaš Akademije i ukrajinskog Dnjepra neće odigrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Ukrajinski tim, koji je nedavno odustao od igranja šampionata svoje zemlje zbog bankrota, ne može da nastupi na dva susreta u Evropi, pa će ti mečevi biti registrovani službenim rezultatom od 3:0 u korist ekipe iz Felšuta, koja tako prolazi u narednu rundu bez igranja.

Izabranici trenera Žolta Hornjaka će u trećem kolu kvalifikacija igrati sa pobednikom meča između Žimbrua iz Kišinjeva (Moldavija) i Ararata iz Jermenije.

Vest iz UEFA obradovaće sigurno i premijera Mađarske Viktora Orbana, fudbalskog zaljubljenika koji je krajem 20. veka nosio dres Felšuta, kluba iz koga je kasnije uz pomoć države nastala Puškaš Akademija.

Dnjepar, koji je minule sezone bio četvrtoplasirani tim u Ukrajini, ovog leta je bankrotirao. Tim iz Dnjepropetrovska napustili su svi fubaleri, u klubu su ostala samo tri službenika, a iako nisu ni počeli pripreme tokom leta Fudbalski savez Ukrajine ih je prijavio za Evropu.

Čak ih je i UEFA žrebala ovog ponedeljka za sledeću rundu, pre nego što je njena Disciplinska komisija donela odluku o eliminaciji ovog tima iz Lige konferencije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal