Pratite nas preko:
Svetislav Kari Pešić

OI 2024

Pešić prelomio: Otpisana četvorica! Ovih 12 košarkaša idu na Olimpijske igre

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak od 12 košarkaša koji putuju na Olimpijske igre u Parizu. U odnosu na prvobitni širi spisak, precrtana su četvorica košarkaša, a to su: Ognjen Jaramaz, Dušan Ristić, Aleksa Radanov i Aleksej Pokuševski.

Pešić će u Pariz povesti sledećih 12 igrača: Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Vasilije Micić, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Filip Petrušev, Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Prema izjavi selektora posle meča sa Grčkom činilo se da gotovo sigurno sa ekipom neće putovati Dejan Davidovac, međutim za košarkaša Crvene zvezde biće mesta u avionu za Pariz.

– Ne znam, moraćemo još da razmislimo, naravno da je važan, važni su svi, ali nije dovoljno spreman, videćemo, obavićemo razgovor sa njim, sa medicinskim stafom i donećemo odluku – rekao je Pešić.

Utisak je da naš tim putuje spreman u Pariz, gde ga očekuje jedan od najtežih košarkaških turnira u novijoj istoriji. Orlovi prvo igraju sa Amerikancima (28. jul), zatim i sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. avgust), i iz tih duela tražiće bar dve pobede za plasman u drugu fazu.

Srbija je u sklopu priprema za Olimpijske igre odigrala pet zvaničnih kontrolnih utakmica i zabeležila tri pobede (Francuska, Japan i Grčka) i dva poraza (Australija i SAD).

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024