Pratite nas preko:
Alika Šmit (Foto: Prinstcreen/Instagram/alicasmd)

OI 2024

Najlepša olimpijka u Parizu: Čitav svet seče vene za atraktivnom Nemicom

Do početka Olimpijskih igara u Parizu ostalo je još nekoliko dana, a u susret glavnom sportskom događaju ove godine, navijači i mediji sprovode različite ankete kako bi izabrali najbolje sportiste, ali ne samo na osnovu njihovih rezultata.

Prva takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu počeće 24. jula – u fudbalu i ragbiju sedam – a navijači su već izabrali najlepšu sportistkinju predstojećih Igara. To je 25-godišnja Alisa Šmit, atletičarka iz malog nemačkog grada Vormsa, specijalizovana za trčanje na 200, 400 i 800 metara, kao i za štafetu 4X400 metara.

Atraktivna plavuša veorvatno nije mogla ni da pomisli da će se posle svog prvog Evropskog omladinskog prvenstva u atletici postati toliko slavna. Jednog jutra na njen mobilni telefon stigla je poruka od strane njenog brata sa rečima: „Svuda si na internetu“.

Međutim, Aliki se nije dopao stav javnosti koja je gleda kao lepu devojku, a ne kao sportistu. Štaviše, Nemica je bila toliko ogorčena da je kategorički odbila brojne reklamne ponude. Čak je rekla “ne” i časopisu “Plejboj”, zbog čega se, prema njenim rečima, nikada nije pokajala.

Magazin “Busted Coverage” je objavio da je Alisa Šmit najseksepilnija sportistkinja na svetu, na šta je uvređena Nemica odgovorila da ova činjenica podriva njen imidž i da će početi da se smatra isključivo manekenkom.

Alika je tokom svoje kratke sportske karijere uspela da osvoji srebro u štafeti 4X400 metara na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Italiji, kao i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u istoj disciplini. Nemica je otišla i na Olimpijske igre 2021. u Tokiju, ali nije učestvovala – ostala je kao rezerva.

Ipak, na društvenim mrežama ima čime da se pohvali pošto ima više fanova od nekih fudbalera nemačke reprezentacije – prati je preko pet miliona ljudi.

Prema rečima Nemice, sa platom od 700 evra u nemačkoj reprezentaciji nećete stići daleko, ali uprkos tome, ona neće odustati od svoje voljene atletike. Obožavaoci zgodne Nemice treba da znaju i da je njeno srce već osvojio njen sunarodnik bodibilder Fredi Rihter. Ove godine par je proslavio šestu godišnjicu veze i ne planiraju da se rastaju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024