Pratite nas preko:
TIMI ELSNIK fudbaler reprezentacije Slovenije na utakmici UEFA Evropskog prvenstva 2024 godine protiv Srbije na stadionu Minhen fudbal arena, Minhen, 20.06.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2024, Slovenija
Foto: MN press

Fudbal

Predsednik kluba srušio Zvezdine snove: “Cipiripijev brat od tetke” nije na prodaju!

Želela je Crvena zvezda slovenačkog reprezentativca Timija Maksa Elšnika, nudila Olimpijiji iz Ljubljane 2.000.000 evra za njega, ali vezista neće doći na Marakanu.

On je pažnju privukao dobrim partijama na EURO, ali i komunikacijom sa srpskim navijačima na Tviteru. Tamo je jedan od naših navijača napisao svoje viđenje kvaliteta Elšnika.

– Ako nas dobije čovek koji se zove Timi Maks Elšnik, ovaj sport možda i nije za nas. Sa tim imenom možeš biti samo veverica u crtaću ili na ambalaži krema. Cipiripijev brat od tetke – napisao je fan, a u linku OVDE možete videti šta mu je fudbaler odgovorio.

Predsednik Olimpije Adam Delijus je u izjavi za slovenački portal “Sport 24” izjavio da Elšnik nije na prodaju u ovom trenutku.

– Neću prodati Timija Maks Elšnika. Naš cilj je da igramo ponovo u grupnoj fazi Lige konferencije i zabeležimo dobre rezultate tamo. Iz tog razloga, ne možemo da prodamo Timija – jasan je Delijus.

“Moramo se boriti za dobro ovog kluba”

Odličan je bio na Evropskom prvenstvu gde je sa Slovenijom stigao do osmine finala, a za njega su pored Zvezde interesovanje pokazali i hrvatski timovi Dinamo i Hajduk, te italijanska Piza. Međutim, Elšnik definitivno ostaje u Olimpiji.

– Tačno je da sam pregovarao sa predstavnicima Pize, ali rekao sam im isto što i vama sada. Nisam razgovarao ni sa kim lično, Goran Boromisa me je obavestio o interesovanju još nekih klubova, ali sam i njih informisao o konačnoj odluci.

Moramo se boriti za dobro ovog kluba i slovenačkog fudbala uopšte kao i ostali predstavnici u evropskim takmičenjima. Reprezentacija Slovenije je svojim briljantnim nastupima na Evropskom prvenstvu skrenula pažnju evropske javnosti na slovenački fudbal, sada klubovi moraju da vuku ovaj vagon napred – podvukao je Delijus.

Elšnik je igrao godinama u nižim ligama u Engleskoj pošto ga je 2015. godine Derbi Kaunti kupio od Aluminija, a potom slao na pozajmice u Svindon, Mensfild i Nortempton, pre nego što se 2020. kao slobodan igrač preselio u Olimpiju.

U Ljubljani je odigrao 129 utakmica i postigao 31 gol, a sa klubom je osvojio i titulu šampiona Slovenije i dva Kupa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal