Pratite nas preko:
DEJAN STANKOVIC trener fudbalera Ferencvarosa u obilasku stadiona pred utakmicu UEFA Lige Konferencija protiv Cukarickog na stadionu Dubocice, Leskovac 29.11.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FUDBAL, FOOTBALL, UEFA CONFERENCE LEAGUE, LIGA KONFERENCIJA, FK CUKARICKI, FC FERENCVAROS
Dejanu Stankoviću nije krenulo po planu u Spartaku, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Fudbal

Spartak izbacio zvezdu iz tima: Gomilaju se problemi za Stankovića, iako je dobio pojačanje od 15 miliona

Turbulentan početak za Dejana Stankovića na klupi moskovskog Spartaka. Posle neočekivanog poraza od Orenburga u 1. kolu ruskog prvenstva, novi problem je napravio jedan od najboljih igrača, Aleksandr Sobolev.

Sportski direktor, Tomas Amaral, saopštio je da je ruski napadač izbačen iz ekipe, tj. da mu je zabranjeno da trenira sa prvim timom.

Problematični centarfor se dovodi već nedeljama unazad u vezu sa transferom u Zenit, međutim, ponude iz Sankt Peterburga i dalje nema.

Nije mu prvi put

Njemu nije prvi put da pravi probleme i da je kažnjen na ovaj način. Prošle jeseni je imao otvoren sukob sa tadašnjim trenerom Giljermom Abaskalom. Zbog ponašanja je i tada bio odstranjen iz prve ekipe, ali je kasnije vraćen.

Predsednik Spartaka, Oleg Mališev, je na početku sezone najavio da će Sobolev ostati i da je koristan za tim. U meču protiv Orenburga je igraon 67 minuta i nije pokazao ništa. Jasno je da glavom nije u klubu.

Došao Argentinac od 15 miliona

Problem za Stankovića je što u ovom trenutku nema adekvatnu zamenu za njega, iako je danas ozvaničen dolazak Ezekijela Barka iz River Plejta. Argentinac je plaćen 14 miliona evra i drugo je najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Međutim, on pokriva poziciju ofanzivnog veziste (iza napadača), a eventualno može da igra po krilu. S druge strane, Sobolev je klasičan centarfor.

Od ostalih igrača na toj poziciji Šemar Nikolson i dalje nije spreman posle učešća na Kopa Amerika, dok je Pavel Malešin vrlo mlad i nije imao neku sezonu na pozajmici u Dinamu iz Minska.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal