Pratite nas preko:
FEDJA DUDIC trener fudbalera Radnickog Kragujevac na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv VLADAN MILOJEVIC trener Crvene zvezde na stadionu Rajka Mitica, Beograd, 17.03.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Radnicki Kragujevac
Foto: MN press

Fudbal

Milojević čestitao srpskim klubovima: “Oni predstavljaju Srbiju i naš fudbal”

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je očekivanja pred meč drugog kola Superlige Srbije u okviru kog će crveno-beli dočekati lučansku Mladost na Marakani u subotu od 20 časova.

Crvena zvezda je u prvom kolu Superlige slavila protiv Jedinstva sa 4:0, dok je Mladost posle kasnog preokreta poražena od OFK Beograda sa 2:1. Sada je Milojević izneo svoje utiske meča koji sledi.

– Mladost je iskusna ekipa, koja igra već dosta dugo zajedno. Prošle godine su bili vrlo dobro plasirani, učestvovali su u plej-ofu. Igrali su utakmice među prvih osam ekipa i pokazali su svoj kvalitet. Mladost iz Lučana je tim koji dosta dobro “drži” prostor i nezgodni su u tranziciji. Moramo da obratimo pažnju na sve segmente, baš iz tog razloga što su iskusna ekipa. Mogu brzo da nam naprave problem – rekao je Vladan Milojević.

Ističe strateg crveno-belih da njegova ekipa napreduje iz meča u meč, kao i da u ovom trenutku ne razmišlja da li će golman Marko Ilić ponovo ostaviti svoju mrežu netaknutom.

– Ne gledamo u tom pravcu. Trudićemo se da pružimo naš maksimum i poboljšamo segmente igre na kojima radimo – kaže on.

Marko Ilić
Marko Ilić; Foto: FK Crvena zvezda

“Kada su navijači u pitanju, ne bojim se”

Imala je Crvena zvezda veliku podršku na premijeri sezone, a Vladan Milojević veruje da će tako biti i protiv Mladosti.

– Na prethodnoj utakmici navijači su bili na stadionu u velikom broju. Tu su sa nama i to vrlo dobro znamo. Kada su navijači u pitanju, ne bojim se – kaže on

Nije želeo iskusni trener da otkriva da li će napadači Šerif Endiaje i Bruno Duarte igrati zajedno u tandemu.

– Posle treninga u petak uveče ćemo videti za koji ćemo se sastav opredeliti.

Pružio je podršku Vladan Milojević timovima koji se bore za plasman u neko od velikih evropskih takmičenja.

– Pratio sam utakmice. Čestitao bih i dao podršku svim ekipama koje predstavljaju Srbiju, jer reprezentuju našu zemlju i fudbal. Želim im sve najbolje u revanš utakmicama – rekao je Milojević.

Šerif Endijae; Foto: MN Press

“Imamo trening, pa ćemo videti…”

Predstavnike medija je interesovalo i kako su se po mišljenju šefa struke Crvene zvezde pokazali mladi bonus igrači, kao i koliki će motiv imati Uroš Sremčević ukoliko se nađe na terenu.

– Mislim da sam dao odgovor u prethodnom pitanju. Imamo trening, pa ćemo videti koji ćemo koncept igre odabrati za Mladost.

Govorio je Milojević o zdravstvenom biltenu ekipe.

– Adem Avdić je povređen, kao i Mirko Ivanić. Kada je Ivanić u pitanju, nalazi se u završnoj fazi pripreme za povratak na teren. Nadam se da će od sledeće nedelje biti u takmičarskom ritmu. Lučić i Avdić se oporavljaju, kao i Degenek. Oporavak ide u dobrom pravcu. Treba nam vreme i ne žurimo nigde. Pohvalno je da su vredni i daju sve od sebe – zaključio je Milojević

fudbaler Crvene zvezde na utakmici Kupa Srbije protiv Vrsca na stadionu Rajko Mitic Beograd 10.04.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Kup Srbije, Vrsac, OFK Vrsac
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal