Pratite nas preko:
Dragoljub Zbiljić i Milan Mandarić
Foto: FK Vojvodina

Fudbal

Romansa pukla posle četiri meseca: Čuveni biznismen napušta Vojvodinu

Krajem marta je veliku pažnju ovdašnje fudbalske javnosti izazvao dolazak čuvenog biznismena Milana Mandarića u upravu Vojvodine, ipak posle samo četiri meseca Mandarić je napustio Novosađane.

Kao razlog se navodi njegovo ”nezdovoljstvo ulogom u klubu”, kao i sve veća razmimoilaženja sa ljudima iz aktuelnog rukovodstva na čelu sa Dragoljubom Zbiljićem, predsednikom Vojvodine.

Rastanak je usledio samo nekoliko sati pošto je tim ozvaničio transfer Slobodana Medojevića, a mnogi veruju da je baš potpis 33-godišnjeg veziste bio tačka spora dve strane.

Mandarić je u martu izabran za novog potpredsednika kluba i člana Upravnog odbora i očekivalo se da će imati veliki uticaj u narednom periodu, kako bi Vojvodina postala ozbiljan konkurent Crvenoj zvezdi, Partizanu i TSC-u za najviši plasman u Superligi, ali i kako bi na evropskoj sceni pokazala određeni napredak.

MILAN MANDARIC fudbalski biznismen vlasnik Olimpije Ljubljana, hotel Hilton, Beograd 21.10.2022. godine Foto: Marko Metlas Fudbal
Foto: MN press

Taj napredak je nagovešten u četvrtak u Amsterdamu protiv Ajaksa, gde su Novosađani poraženi sa minimalnih 1:0, ali su igrom pokazali da imaju čemu da se nadaju u revanšu narednog četvrtka u Bačkoj Topoli.

Ipak, sadva dana posle tog meča, ”Sportklub” je otkrio da će Mandarić napustiti Vojvodinu.

Mandarić ima 85 godina, a nekoliko meseci pre nego što je došao u Vojvodinu, pregovarao je i sa čelnicima kragujevačkog Radničkog oko ulaska u taj klub. 

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal