Pratite nas preko:
Odbojkaši Srbije
Odbojkaši Srbije; Foto: Beta (AP Photo/Dolores Ochoa)

OI 2024

Drugi dan OI: Košarkaši i odbojkaši poraženi, Bunčić ostao bez bronze

Srbija je pobedom košarkašica protiv Portorika okončala drugi dan na Olimpijskim igrama. Naši sportisti i dalje nemaju medalju, a nadamo se da će se čekanje zaustaviti sutra.

Zato sutra pratite od ranih jutarnjih časova live blog SoccerSportala.

  • Damir Mikec 7. u finalu 10m vazdušni pištolj.
  • Poraz Dušana Lajovića od Maksimilijana Marterera.
  • Pobeda vaterpolista nad Japanom – 16:15.
  • Pobeda košarkašica nad Portorikom – 58:55.
  • Poraz odbojkaša od Francuske – 2:3.
  • Poraz košarkaša od SAD – 84:110.
  • Strahinja Bunčić ostao bez bronze, na kraju 6. na OI.

UŽIVO:

23.10 – Bruka Italijanke! Italijanska teniserka, Sara Erani izgubila je u prvom kolu turnira od Činven Žang ne osvojivši niti jedan gem – 6:0, 6:0.

22.51 Košarkašice Srbije slavile su protiv Portorika sa u 58:55 prvom kolu Olimpijskih igara. Naš tim je, ispostaviće se, ključni posao napravio već u prvom poluvremenu, nakon kog je bio na +17. Ipak drugo poluvreme, a posebno četvrta četvrtina bila je za zaborav.

22.20 – Viđena je jedna od najluđih fudbalskih utakmica u istoriji Olimpijskih igara, fudbalerke Australije pobedili su Zambiju sa 6:5, posle preokreta.

21.50 – Nastavlja se loš dan u PArizu za srpske sportiste, a poslednji koji je pretrpeo poraz jeste Dušan Lajović. On je poražen u prvom kolu na Olimpijskim igrama od Nemca Maksimilijana Marterera 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 3:6.

21.42 – Američka plivačica Tori Hask osvojila je večeras zlatnu medalju u trci na 100 metara delfin stilom. Ona je do zlata stigla rezultatom 55,59 sekundi. Druga je bila njena sunarodnica Grečen Volš sa 0,04 sekunde zaostatka, a bronzanu medalju je osvojila Kineskinja Jufei Žang sa 0,62 sekunde zaostatka.

21.41 – Francuski plivač Leon Maršan osvojio je večeras zlatnu medalju u trci na 300 metara mešovitim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu. On je do zlata stigao rezultatom 4:02,95 minuta, što je ujedno novi olimpijski rekord.

21.40 – Brazilska plivačica Ana Karolina Vieira izbačena je sa Olimpijskih igara u Parizu, dok je njen kolega Gabriel Santoš dobio upozorenje. Njih dvoje kažnjeni su jer su bez dogovora sa šefom misije napustili Olimpijsko selo, te otišli u provod.

21.32 – Endi Marej ne ide u penziju! Britanski dubl koji čine Endi Mari i Den Evans napravio je ogroman preokret u prvom kolu protiv Keija Nišikorija i Danijela Tara. Britnaci su slavili sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6, 11:9 i to nakon što su spasili čak pet meč lopti u poslednjem setu!

Endi Mari se povlači nakon ovog turnira, povukao se iz singla, a dubl mečevi će biti poslednji u njegovoj karijeri.

21.20 – Košarkašice Srbije su dobro započele svoje učešće u Lilu, izabranice Marine Maljković su dobile prvu četvrtinu sa 23:15 protiv Portorika. Rezultat je mogao da bude i bolji u korist Srbije, ipak očigledno je da je naša reprezentacija kvalitetnija od Portorikanki.

Kosarkasice reprezentacije Srbije, na utakmici FIBA Evropskog prvenstva 2023 protiv Madjarske, u hali Stozice. Ljubljana, 18.06.2023. foto: MN Press / sk Kosarka, Srbija, Madjarska, FIBA Evropsko prvenstvo, Zene
Foto: MN Press

21.15 – Poznato kada igraju Đoković i Nadal na Olimpijskim igrama. Biće to 60. duel dvojice najboljih tenisera svih vremena, a Đoković trenutno vodi 30-29 u međusobnom skoru. Detalje pronađite u posebnoj vesti ispod.

21.10 – Dušan Lajović je herojski poravnao rezultat na 1:1 u setovima, on se u prvom kolu sastao sa Nemcem Maksimilijanom Martererom. Srbin je spasio tri meč lopte, te produžio meč.

20.56 – Kakav šok na ženskom rukometnom turniru! Angola je savladala Španiju sa 26:21 i totalno zakomplikovala situaciju posle drugog kola u toj grupi. Španija je na rubu ispadanja, a Angola ima šansu za četvrtfinale!

20.52 – Francuska je pružila žestok otpor, ali nije uspela da savlada Mađarsku u vaterpolu – 12:13. Još jedan dramatičan duel u našoj grupi, a rezultat odgovara svakako našem timu.

20.50 – Rafael Nadal rekao je da je Novak Đoković izraženi favorit u njihovom međusobnom meču u 2. kolu Olimpijskih igara u Parizu.

– Situacija je potpuno drugačija za njega i za mene. Veoma je konkurentan, a ja to nisam bio poslednje dve godine. Daću sve od sebe, pa ćemo videti dokle mogu da stignem i koliko problema mogu da mu stvorim – kazao je Španac i najveći Novakov rival kroz karijeru.

20.30 – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da poraz od SAD-a ne menja situaciju za njegovu ekipu, kao i da je znao šta može da očekuje od protivnika. Celu konferenciju posle poraza možete pročitati ispod.

20.00 – Hrvatska teniserka, Petra Martić poražena je od Kristine Bukse iz Španije posle dva seta i tako nije opravdala ulogu favorita u ovom meču – 0:2 (4:6, 3:6).

19.30 – Ubedljivo slavlje Norvežanki u rukometu. U derbi meču drugog kola ženskog rukometnog turnira, Norveška je slavila sa čak +9 protiv Danske – 18:27. Norveška sada ima po pobedu i poraz, kao i Danska.

19.30 – Australijanka Džesika Foks osvojila je zlatnu medalju u K1 kanu slalomu u nedelju na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo su za Džesiku Foks četvrte Olimpijske igre uspela je da dođe do još jednog zlata. Ovoga puta u vremenu 96.08. Foks je tako postala pra žena koja je u K1 osvojila četiri medalje na četiri vezana olimpijska turnira.

19.10 – Baš kao i u nedavnoj pripremnoj utakmici u abu Dabiju, reprezentacija Srbije je i dnas u prvom kolu Grupe C na Olimpijskim igrama u Parizu poražena od selekcije SAD. Ovoga puta bilo je 110:84 za Amerikance.

19.00 Odbojkaši Srbije poraženi su u prvoj utakmici na Olimpijskim igrama. Od njih je bio bolji domaćin, reprezentacija Francuske, rezultatom 3:2. Upetom setu lako su slavili Francuzi sa 15:6, ipak velika borba viđena je na ovom meču.

18.52 – Amerikanci grabe ka pobedi protiv Srbije, ipak ono što će ostati kao najupečatljivije pored igre Kevina Durenta jeste nesportsko, prljavo, grubo i potcenjivačko ponašanje Jenkija. Pri jednom pogotku Embida videli smo radovanje Entonija Edvardsa koje je Amerikancima očigledno zanimljivo, ali je sve sem sportsko.

18.45 – Odbojkaši Srbije uspeli su da izjednače na 2:2 protiv Francuske. Rezultat u četvrtom setu bio je 25:21.

18.40 – Istorija u streličarstvu! Južna Koreja je osvojila desetu vezanu zlatnu olimpijsku medalju u ženskom timskom takmičenju u streličarstvu. Zanimljivo je da su sve tri takmičarke zapravo na Igrama prvi put. Od kada je na Igre uvršten ženski timski takmičarski događaj u streličarstvu sva zlata otišla su u Južnu Koreju.

18.35 – Amerikanci igraju grubo i prljavo, protiv Orlova. Bezobraznost Jenkija viđena je i u jednom napadu Srbije, kada je Lebron odgurnuo Petruševa, dok je samo sekund kadnije Embig bacio na zemlju Avramovića. Trenutni rrezultat u trećoj četvrtini je 73:60 za Amerikance.

18.20 – Odbojkaši Srbije gube sa 2:1 od Francuske, a sa tribina bodri ih Novak Đoković sa porodicom. Srbija je povela sa 1:0, ipak preokrenuli su Francuzi i grabe ka pobedi, sa druge strane Novak je pre nekoliko minuta saznao ime protivnika u drugom kolu – to će biti Rafael Nadal.

18.09 – Posle prvog poluvremena, Amerikanci vode sa 58:49, najviše zahvaljujući Kevinu Durentu koji je bez ijednog promašaja postigao 21 poen, od toga 5/5 za tri i 3/3 za dva poena! Uz njega, nepogrešiv i Lebron Džejms sa 12 poena (4/4 za dva, 1/1 za tri poena, 1/1 slobodna bacanja).

18.02 – Odbojkaši su izgubili drugi set od Francuza sa 25:17. Trenutni rezultat je 1:1.

18.00 Španski teniser Rafael Nadal savladao je Mađara Martina Fučoviča rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 4:6, 6:2 u prvom kolu olimpijskog turnira. Nadal će u drugom kolu igrati protiv Novaka Đokovića.

17.40Srpski džudista Strahinja Bunčić nije uspeo da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. On je u borbi za treće mesto izgubio od kazahstanca Gusmana Girgizbaeva sa 1:0.

17.33 – Džudistkinja iz tzv. Kosova, Distrija Krasnići, osigurala je medalju na Olimpijskim igrama. U polufinalu kategorije do 52 kilograma, Krasnići je pobedila Italijanku Odet Đufridu. Krasnići već ima jednu olimpijsku medalju, zlatnu iz Tokija, koju je osvojila u disciplini do 48 kilograma.

17.30 – Odbojkaši Srbije su poveli protiv Francuske sa 1:0 u setovima rezultatom 25:23.

17.20 – Počela je košarkaška utakmica između Srbije i Amerike, a Orlovi su fantastično otvorili utakmicu i već posle četiri minuta vode sa 10:2.

17.15 – Šesti teniser sveta Aleks De Minor povukao se sa olimpijskog turnira u singl konkurenciji. On je danas trebalo da igra meč prvog kola protiv iskusnog Nemca Jan-Lenard Štrufa, ali se isprečila povreda kuka. Ipak, Australijanac će nastupiti u dublu sa Aleksejom Popirinom. De Minor se nalazio u istom delu žreba sa Karlosom Alkarazom, tako da je Špancu sada olakšan put.

17.00 – Rafael Nadal i Marton Fučovič igraće treći odlučujući set u prvom kolu Olimpijskih igara. Mađar se vratio u meč i sa 6:4 izjednačio na 1:1, podsećamo Nadal je u prvom setu lako poveo sa 6:1. Jedan od ove dvojice tenisera igraće sa Novakom Đokovićem.

16.50 – Vaterpolisti Italije dobili su Amerikance prilično ubedljivo na otvaranju Olimpijskih igara u Grupi A – 12:8. Čime su Azuri zauzeli prvu poziciju u grupi u kojoj nije Srbija, podsećamo naši momci slavili su protiv Japana sa jednim golom razlike. Na programu je i trenutno utakmica između Hrvatske i Crne Gore, a posle prve četvrtine naše severne komšije vode sa 3:1.

16.45 – Fudbalski klub Crvena zvezda poželela je sreću košarkaškoj reprezentaciji Srbije pred duel sa Amerikom koji počinje u 17.15. Kvote za tu utakmicu možete pogledati na sajtu SoccerBet-a.

16.30h – Selektor Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker istakao je nadu da će na raspolaganju imati sve košarkaše u okršaju sa selekcijom Srbije, a to je danas i dobilo potvrdu. Pouzdani Šams Čaranija preneo je informaciju da će u sastavu “Jenkija” biti i Kevin Durent koji je spreman za igru pošto se oporavio od povrede lista.

16.19h – U grupi u kojoj su srpske košarkašice je odigran meč između Španije i Kine. Kineskinje su vodile ceo meč, a Špankinje su uspele da izbore produžetak i to nakon što su promašile slobodno bacanje za pobedu. U dodatnih 5 minuta drama sve do kraja i pobeda “furije” 90:89. Srbija svoj meč igra od 21h protiv Portorika.

16.02h – Nadal je na pola puta do klasika protiv Đokovića. Španski teniser je ubedljivo dobio prvi set protiv Martona Fučoviča 6:1.

14.46h – Malo i vesti iz tenisa. Već je poznato da je Rafael Nadal odlučio da igra i u singlu, ali je zato iz te konkurencije ispao Aleks de Minor. Šesti igrač na svetu je odlučio da se povuče iz singla pred duel sa Štrufom zbog problema sa povredom. Ipak, nastaviće takmičenje u dublu sa drugom iz detinjstva Aleksejem Popirinom.

U daljim dešavanjima na terenima Rolan Garosa, Danka Kovinić, koja je nosila zastavu Crne Gore na otvaranju, ubedljivo je poražena u 1. kolu od Marije Sakari 6:0, 6:1. Dona Vekić je bila uspešna protiv Bronzeti 6:2, 7:5.

14.36h – Od bitnih događaja na drugim borilištima izdvajamo svakako kao najveći šok eliminaciju Ute Abe, po mnogima najbolje džudoke na svetu već godinama. Nju je pobedila u osmini finala Dijora Keldijorova iz Uzbekistana.

Poraz je označio ne samo da neće odbraniti zlato osvojeno pre 4 godine u rodnoj zemlji, već da će ostati bez medalje uopšte. Priliku da to ispravi imaće u takmičenju mešovitih timova. Ipak, koliko joj je teško poraz pao videlo se po suzama kad je uz pomoć trenera napuštala tatami.

14.08hStrahinja Bunčić imaće priliku da osvoji bronzanu medalju. Od toga ga deli samo još jedna pobeda. Nažalost, Nurali Emomali koji je trebalo da mu bude rival u polufinalu repesaža, moraće da mu preda borbu pošto je najverovatnije slomio ruku u četvrtfinalnom meču. Borba za bronzu je oko 17h.

13.55h – Južni Sudan je priredio malo iznenađenje i pobedio Portoriko 90:79 u prvom meču u grupi u kojoj se nalazi i Srbija. Odličan je bio novi košarkaš Partizana, Karlik Džouns. Opširnije…

13:21h – Pobeda! Uspeli su vaterpolisti u dramatičnom meču da pobede Japan 16:15. Mnogo bitan trijumf za “delfine” u meču gde nije smelo da se kiksne.

13.02 – Kraj treće četvrtine na vaterpolu. Uspeli smo da preokrenemo i dobili smo ovu deonicu 5:3, ali smo i ispustili 3 gola prednosti. Tako da ulazimo u neizvesnu završnicu sa vođstvom 12:11.

12.50h – Šteta! Strahinja Bunčić nije uspeo da zabeleži treću pobedu. Ali imaće šansu da kroz repesaž dođe do bronzane medalje. Moldavac, Denis Vijeru, je pobedio iponom.

12.39h – Baš baš loše ide vaterpolistima protiv Japana. Gube 8:7 na poluvremenu i teško se nose sa protivnikom koji igra neobičnu odbranu. Uz to su japanski vaterpolisti bili do samog kraja druge četvrtine nepogrešivi sa igračem više (5/5), tek su poslednjeg promašili.

12.25h – Gotova je prva četvrtina na vaterpolu i rezultat nije očekivan, Srbija – Japan 4:4.

12.15h – Lazar Kovačević u disciplini 10 metara vazdušnom puškom nije se plasirao u finale. Nije čak bio ni blizu, pošto je kvalifikacije završio van prvih 30, a u finale ide samo 8 najboljih.

12.07h – Počeo je meč vaterpolista protiv Japana.

11.51h – Bravo, Strajo majstore! Naš džudista je pobedio Pirasa 1:0 i plasirao se u četvrtfinale. Ovo je bila izuzetno značajna pobeda, jer čak i u slučaju da ne uspe da dođe do polufinala, imaće priliku da se kroz repesaž bori za bronzu, pod uslovom da njegov protivnik iz četvrtfinala stigne do finala.

11.14h – Neće Velimir Stjepanović plivati u polufinalu na 200 metara slobodno. Posle 4 kvalifikacione trke njegovo vreme je tek 18. na tabeli, iako je bio prvi u svojoj grupi, ali to je bila baš slaba grupa. Imaće šanse da pliva u finalu jedino ako dvojica plivača u međuvremenu odustanu.

VELIMIR STJEPANOVIC, plivac, na otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju, na bazenu 11. april. Beograd, 15.03.2019. foto: Nebojsa Parausic Plivanje
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

11.03h – Velimir Stjepanović je prvi završio kvalifikacionu trku na 200 metara slobodno, ali to mu ne garantuje plasman u polufinale. Da li će se plasirati među 16 najboljih zavisi od vremena u kojem svi ostali budu isplivali kvalifikacije. Naš plivač je ostvario vreme od 1 minut, 47 sekundi i 56. Nadajmo se da će to biti dovoljno.

10.37h – Evo uspeha za Mačkovića i Pimenova. Kroz repesaž su uspeli da se domognu plasmana u polufinale u dubl skulu.

10.23h – Bravo! Strahinja Bunčić je pobedio Jašara Nadžafova 1:0 i plasirao se u drugo kolo. Fenomenalna izvedba našeg debitanta koji je na 30 sekundi do kraja uspeo da izvede vaza-ari i tako dođe do poena koji mu donosi pobedu.

10.17h – Sledeći predstavnik Srbije je Strahinja Bunčić u džudou koji se bori protiv Jasmina Nadžafova iz Azerbejdžana. Našem džudisti je ovo prvi nastup na Olimpijskim igrama u karijeri.

Azerbaijan's Yashar Najafov and Serbia's Strahinja Buncic, right, compete during their men -66 kg elimination round match in team judo competition at Champ-de-Mars Arena during the 2024 Summer Olympics, Sunday, July 28, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Foto: Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

10.01h – Sledeći od srpskih predstavnika bi trebalo da izađu veslači Mačković i Pimenov koji će se kroz repesaž boriti za mesto u četvrtfinalu.

9.45h – Nažalost Damir Mikec je ostao bez medalje. I posle četvrte serije je ostao na sedmom mestu, a samo 6 najboljih nastavljaju dalje borbe za medalje. Opširnije…

9.41h – Posle treće serije u kojoj su svi imali po 2 pucnja, Mikec je uspeo da izbegne eliminaciju i ostao je na 7. mestu. Potrebne su mu desetke.

9.40h – Samo jedan desetka za Mikeca u drugoj seriji, tako da je pao na 7. mestu.

9.34h – Damir Mikec je počeo finale. Posle prve serije od pet pucnjeva Mikec zauzima 4. mesto. Koštao ga je slab drugi hitac kada je pogodio samo 8,7. Sada će uslediti druga serija od takođe 5 hitaca.

8.35h – Damir Mikec počeće finale u disciplini 10 metara vazdušnim pištoljem u 9.30h. Podsećamo da se u finale ne prenosi rezultat iz kvalifikacija, u kojima je bio najbolji. Na prethodnim Igrama u Tokiju naš strelac je osvojio srebro.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024