Pratite nas preko:
MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022 , MEDITERRANEAN GAMES - DAMIR MIKEC strelac, Oran 01.07.2022. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS MEDITERANSKE IGRE, ORAN 2022, STRELJASTVO, SRBIJA, SERBIA
Damir Mikec nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

OI 2024

Šok: Mikec neočekivano tek 7. na Olimpijskim igrama, Kovačević ni blizu finala

Iznenađenje, i to neprijatno! Damir Mikec ne samo da je ostao bez odličja na Olimpijskim igrama, već je i drugi napustio finalno takmičenje u disciplini 10 metara vazdušnim pištoljem.

Srpski strelac je završio na 7. mestu, a posle četiri ispucane serije samo prvih 6 nastavlja dalju borbu za medalje.

Neočekivano loš nastup je imao Mikec u finalu. Neuobičajeno je za njega da ovako slabo puca, jer osim prve serije, sve ostale su bile izuzetno slabe. Nismo se tome nadali, pogotovo posle jučerašnjeg nastupa u kvalifikacijama koje je završio kao prvi.

Nakon pet pucnjeva u prvoj seriji bio je na 4. poziciji, ali u drugoj seriji od 5 pucnjeva nije uspeo da zadrži stabilnost i pao je na sedmo mesto. U trećoj seriji je pogodio dve desetke i izbegne da bude prvi eliminisan. Međutim i ostali rivali su izuzetno pucali, pa nije mogao da se pomeri sa 7. mesta.

U četvrtoj seriji, posle koje je ispadao sedmoplasirani, prvi hitac je bio baš loš – 8,9. Uzalud je u drugom pogodio 10,3 prednost Nemca na 6. poziciji je bila nedostižna i Mikec je eliminisan. Podsećamo da je na prošlim Igrama u Tokiju osvojio srebrnu medalju.

Za njega Olimpijske igre nisu još završene jer ga čeka takmičenje u istoj disciplini, ali u miks dublu sa Zoranom Arunović. Kvalifikacije u toj disciplini se održavaju u ponedeljak od 9.15h.

Zlatnu medalju je osvojio Kinez Si Ju, srebro je pripalo Italijanu Federiju Maldiniju. Bronza je pripala takođe Italijanu Paolu Moni koji je u većem delu finala bio prvi, ali mu je popustila koncentracija u 7. i 8. seriji.

Kovačević nije bio ni blizu finala

Drugi srpski predstavnik u streljaštvu ove nedelje, Lazar Kovačević, nije uspeo da se plasira u finale discipline 10 metara vazdušnom puškom.

Srpski strelac nije bio ni blizu pozicije koja vodi u borbu za medalje. Sve vreme je bio van prvih 30, a na kraju završio kao 36. U finale je prošlo samo 8 prvoplasiranih takmičara iz kvalifikacija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024