Pratite nas preko:
Azerbaijan's Yashar Najafov and Serbia's Strahinja Buncic, right, compete during their men -66 kg elimination round match in team judo competition at Champ-de-Mars Arena during the 2024 Summer Olympics, Sunday, July 28, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Strahinja Bunčić je stigao do borbe za bronzu, Foto: Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

OI 2024

Bunčić na pobedu od bronze: Protivnik u repesažu mu predao zbog jezive povrede

Strahinja Bunčić nalazi se na jednu pobedu od najvećeg uspeha u karijeri. Srpski džudista boriće se u meču repesaža za za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Uprkos tome što je izgubio u četvrtfinalu od Denisa Vijerua, Bunčić je nastavio takmičenje kroz repesaž u kome se četvorica poraženih četvrtfinalista bore za bronzanu medalju (u džudou se dodeljuju 2 bronzane medalje).

Nažalost, njegov prvi protivnik u repesažu Nurali Emomali je u četvrtfinalu doživeo užasnu povredu zbog koje je morao da odustane od daljeg takmičenja. On je nezgodno pao kad je Japanac Abe napravio ipon. Leva ruka mu je najverovatnije slomljena, pošto mu je podlaktica otišla u kontra stranu u zglobu lakta. On je ostao da leži na tatamiju dok je lekarska ekipa pritrčala da mu ukazuje pomoć.

Bunčićeva borba će biti danas tek nakon što budu bile okončane polufinalne borbe, što znači oko 17h.

Bunčić izgubio četvrtfinale od najbolje na svetu

Debitant na Igrama iz Srbije nije uspeo da pruži značajniji otpor u četvrtfinalu najboljem na svetu u kategoriji do 66 kilograma. Krenuo je da ga iznenadi odmah na početku, ali je to bila greška. Moldavac je to iskoristio da napravi ipon i time reši borbu posle samo 15 sekundi od početka.

Dve pobede u trileru

Dve pobede je ostvario član Crvene zvezde u prva dva kola. I do obe je došao u triler završnici.

U 1. kolu je eliminisao Jašara Nadžafova iz Azerbejdžana izvevši vaza-ari na 30 sekundi do kraja za 1:0. Isto je učinio i protiv Italijana, Matea Pirasa. Samo što je ovog puta to učinio na minut pre isteka vremena.

Azerbaijan's Yashar Najafov and Serbia's Strahinja Buncic, top, compete during their men -66 kg elimination round match in team judo competition at Champ-de-Mars Arena during the 2024 Summer Olympics, Sunday, July 28, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Foto: Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

Bilo je izuzetno napeto i dramatično. Najpre su obojica dobili po jednu opomenu, pa se dogodila interesantna situacija kada je najpre dodeljen poen Bunčiću, a onda mu oduzet i dodeljen Italijanu, da bi na kraju sudije odlučile da niko ne dobije poen.

Ali to je samo inspirisalo srpskog džudistu koji je vrlo brzo nakon toga uspeo da izvede vaza-ari i povede na minut do kraja. U preostalom vremenu se odlično odbranio od napada protivnika i ostvario mnogo važnu pobedu.

Ovaj trijumf i plasman u četvrtfinale su važni i zbog toga što čak i da bude poražen u narednoj borbi, ukoliko njegov protivnik stigne do finala, Bunčić će imati priliku kroz repesaž da se bori za bronzu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024