Pratite nas preko:
Spain's Rafael Nadal returns the ball to Portugal's Nuno Borges during the singles final of the Nordea Open tennis tournament in Bastad, Sweden, Sunday, July 21, 2024. (Bjoern Larsson Rosvall/TT News Agency via AP)
Rafael Nadal će igrati singl na Olimpijskim igrama, Foto: Beta/Bjoern Larsson Rosvall/TT News Agency via AP

OI 2024

Nadal ipak nije odustao od singla: Izlazi danas na teren da se bori za meč protiv Đokovića

Odlučio je! Rafael Nadal se neće povući iz takmičenja u singlu na Olimpijskim igrama i izaći će na duel 1. kola protiv Martona Fučoviča.

Velika neizvesnost je trajala oko legendarnog Španca, ali su sve dileme razrešene. David Ferer je potvrdio da će “kralj šljake” igrati.

Legendarni teniser je u subotu uveče u dublu sa Karlosom Alkarazom ostvario pobedu u 1. kolu. Posle toga je dao izjavu kojom je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što mu je meč u singlu zakazan u nedelju već oko 14h.

– Igram sutra u 2? Mislim da je to ludost, sada je deset uveče. U nedelju ću da odlučim sa timom, doneću najadekvatniju odluku kako bih mogao da ostvarim rezultat sa Španijom – rekao je Nadal.

Time je samo podgrejao priče da će odustati od singla, jer ga muči i povreda prepone.

Olimpijski turnir u tenisu se igra u “njegovoj drugoj kući”, na terenima Rolan Garosa koji je osvojio rekordnih 13 puta. Ukoliko bude uspeo da pobedi u 1. kolu u sledećoj rundi nas čeka teniski klasik protiv Novaka Đokovića.

Biće to verovatno poslednji međusobni meč dvojice najvećih rivala u istoriji, a sigurno poslednji put na terenu “Filip Šatrije”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024