Pratite nas preko:
Micić
Foto: Beta (Gregory Shamus/Pool Photo via AP)

Košarka

Micić vidno nezadovoljan: “Šta sad da kažem, generalno sam najviše impresioniran sa tim”

Košarkaši Srbije poraženi ubedljivo su u Lilu poraženi od Sjedinjenih Država sa 110:84 u prvom kolu grupe C olimpijskog turnira. 

Baš kao i u nedavnoj pripremnoj utakmici u Abu Dabiju, reprezentacija Srbije nije imala snage da se odupre velikom favoritu, bar ne kad je Nikola Jokić bio na zasluženom odmoru.

Posle utakmice medijima se obratio Vasa Micić koji je vidno razočaran pričao o utakmici protiv Amerike.

– 26 razlike… Najbolja ekipa što se tiče individualnih kvaliteta. Svako od njih sa ovim kvalitetom igra i kroz ligu, tako da ništa iznenađujuće za nas. Trudiš se, daješ svoj maksimum. Ipak utakmica traje 40 minuta, i onda nije lako opstati, ali ne mislim da je toliko loše bilo za nas. Trudili smo se, imali smo neke, ja bih rekao muke, pod euforijom i emocijom, tako da mislim da za narednu utakmicu to samo treba da se smanji i to je to – počeo je Micić.

Jedan od četiri NBA igrača u redovima Srbije nastavio je priču uporedivši ovu utakmicu sa onom iz Abu Dabija od pre desetak dana.

– Meni lično je svaka utakmica prilika, kao i svakom od nas da se dokažemo, prvenstveno sebi, pa i ekipi.  Drugačije je kad igraš za reprezentaciju. Tako da, ona utakmica, tamo nije bilo dva naša važna igrača, Milutinov i Bogdan. Danas smo krenuli dobro, imali bolju rotaciju, ali i oni se spremaju, i oni su gladni da osvoje, tako da i kod njih se vidi napredak u smislu adaptacije na našu igru.

Marko Guduric, right, of Serbia, complains about being called for a foul as LeBron James, of the United States, looks on in a men's basketball game at the 2024 Summer Olympics, Sunday, July 28, 2024, in Villeneuve-d'Ascq, France. (AP Photo/Michael Conroy)
Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy

Neumoljivi Kevin Durent

Durent je bio neverovatan u ovom meču, Amerikanac se posle dva meseca izostanka zbog povrede danas prvi put vratio na parket. On je u prvom poluvremenu za osam minuta u igri postigao 21 poen, šutiravši bez greške. Na kraju je završio sa 23 poena i jednim promašajem, a o njemu je pričao i Micić.

– Šta sad da kažem. Ja sam generalno time i najviše impresioniran. Tom njihovom radnom etikom u Americi, svi ovi momci koje vidite su prvenstveno prvi u radu, a onda i primer u svojoj ekipi. Mene to ne iznenađuje, ali za ove mlađe lep primer, da u tim godina, opet možeš da budeš ubitačan.

Kevin Durant, right, of the United States, passes the ball as he heads out of bounds while under pressure from Marko Guduric, of Serbia, in a men's basketball game at the 2024 Summer Olympics, Sunday, July 28, 2024, in Villeneuve-d'Ascq, France. (AP Photo/Michael Conroy)
Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy

Sledeći protivnik Orlova je selekcija Portorika, koja je danas poražena od Južnog Sudana sa 90:79.

– Pa dobro. Tekmu, po tekmu. Prvo se okrećemo Portoriku. Oni su neugodni, igraju brzo sa dosta energije, sa dosta ishitrenih šuteva, i samo je bitno da se fokusiramo na tu utakmicu – podvukao je Vasa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka