Pratite nas preko:
Australija vs Zambija
Australija vs Zambija; Foto: Beta (AP Photo/Julio Cortez)

Fudbal

Gubile 5:2, pa za pola sata preokrenule i slavile: Da li je ovo najluđa fudbalska utakmica u istoriji OI?

Viđena je jedna od najluđih fudbalskih utakmica u istoriji Olimpijskih igara, fudbalerke Australije pobedili su Zambiju sa 6:5.

Gledaoci na stadionu u Nici bili su svedoci jedne od najluđih utakmica u istoriji olimpijskog fudbala. Na poluvremenu je Zambija vodila protiv Australije sa 4:2, ali su “Matilde”, kako glasi nadimak australijskih fudbalerki, preokrenule rezultat i pobedile 6:5.

U prvom poluvremenu Zambija je vodila sa 4:2. Barbara Banda je u prvom minutu dovela Zambiju u vođstvo. Samo šest minuta kasnije viđeno je izjednačenje preko Alane Kenedi. Usledila su dva gola Zambije. Rejčel Kundananji je u 21. pogodila za 2:1, da bi Banda u 33. povisila na 3:1.

U 35 minutu Australija smanjuje na 3:2 preko Hej Rašo, a Banda je svojim trećim golom u nadoknadi vremena prvih 45 minuta povećala na 4:2.

Za 30 minuta stigle do pobede

Posle ludih 45 minuta usledio je podjednako zanimljivo drugo poluvreme. Kada je Kundananji u 56. pogodila za 5:2, činilo se da će Zambija doći do prvih poena i lake pobede. Ipak, Australijanke nisu rekle poslednje zbogom.

Prvo je Mišel Hejman pogodila u 58. za 3:5, a Stefani Ketli golovima u 65. i 77 izjednačila je na 5:5. U nadoknadi vremena Hejman je pogodila mrežu za 6:5 i pobedu Australije.

Na ovom meču je postignuto čak 11 golova, ipak to nije rekord na Olimpijskim igrama. Holandija je u Tokiju pobedila Zambiju sa 10:3 što je utakmica sa najviše postignutih golova.

Najveću pobedu ostvarile su nemačke fudbalerke protiv Kine sa 8:0 u Atini 2004. godine, dok je pobeda Danske 17:1 protiv Francuske u Londonu 1908. najveća u muškoj konkurenciji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal