Pratite nas preko:
MARINA MALJKOVIC, selektor trener kosarkasica Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Nigerije, u Beogradskoj areni. Beograd, 21.07.2024. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija, Nigerija
Marina Maljković (Foto: MN press)

OI 2024

“Mračni dani našeg sporta na Olimpijskim igrama”: Marina ljuta posle muke s autsajderom

Košarkašice Srbije umalo su ispustile 19 poena prednosti u duelu sa autsajderom Portorikankama, a loše izdanje na startu Olimpijskih igara pogodilo je kormilara nacionalnog tima Marinu Maljković.

Ćerka prvog čoveka Olimpijskog komiteta Srbije Bože Maljkovića, nije krila posle meča razočaranje zbog načina na koji su njene devojke odigrale finiš meča sa slabijim rivalom.

– Znamo šta je prva utakmica i koliko je teško. Mračni su dani našeg sporta na Olimpijskim igrama, nadam se da će nešto da se promeni. Ova ekipa nema iskustvo, verujem da možemo da igramo sa Kinom, ali treba jasno da im stavim do znanja šta može, šta ne može – istakla je Marina Maljković.

Košarkašice
Košarkašica Srbije u duelu s Portorikankama (Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy)

“Ovo nije šou jedne devojke”

Selektorka poručuje da će pričati sa igračicama i tražiti veću koncentraciju, posebno od Dragane Stanković koja je čitav tim bespotrebno unela u nervozu. Istakla je i da ovakve stvari kao što je sukob u finišu meča sa protivnikom ne smeju da se dešavaju.

– Ona je divna devojka, ali joj nije dozvoljeno da pravi takve stvari, ovo nije njen šou. Poslednja moja opomena za greške ovog tipa. Imali smo i Nogićevu koja daje loptu u ruke protivnici, ali sutra ćemo da gledamo greške i analiziramo, težak je meč u sredu.

– Tema je glava, treba izaći pred Kinu sa saznanjem da je ovo bilo užasno i da nije tužno, bilo bi smešno. Onda da to analiziramo, da vidimo šta treba da radimo i to bude amin, a ne “zanela me svetla velikoga grada” – zaključila je Marina Maljković.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024