Pratite nas preko:
Ariarne Titmus, of Australia, prepares for her women's 200-meter freestyle semifinal at the 2024 Summer Olympics, Sunday, July 28, 2024, in Nanterre, France. (AP Photo/Matthias Schrader)
Australijska plivačica (Foto: Beta/AP Photo/Matthias Schrader)

OI 2024

Komentator oteran iz Pariza zbog izjave tokom prenosa: Pogledajte šta je skandalozno izgovorio

Britanski komentator Bob Balard izazvao je skandal zbog neprimerenog komentara tokom takmičenja u plivanju na Olimpijskim igrama u Parizu, zbog čega ga je “Eurosport” momentalno izbacio sa mesta komentatora ovog velikog događaja.

Naime, nakon pobede australijskih plivačica u štafeti 4X100 metara slobodno, Balard je izazvao pravu buru svojim komentarom, što je dovelo do odluke poznate televizije da ga ukloni iz komentatorskog tima. Dok je čekao da Australijanke pokupe svoje medalje, Balard je rekao sledeće iz sobe za komentare:

– Evo, žene završavaju. Znaš kakve su žene. One se malo motaju, malo se šminkaju.

Naravno, odmah je na društvenim mrežama usledila serija reakcija i osuđujućih komentara posle kojih je bilo jasno da će komentator morati kući.

– Кo je još tako bolestan od mizoginih, seksističkih, toksičnih muškaraca?

– Molim vas, izbacite Boba Balarda sa Olimpijade.

– Njegovi komentari o australijskom ženskom plivačkom timu su apsolutno odvratni u današnjem svetu. Mora da se izvini javno – komentari su fanova na društvenim mrežama.

Кao epilog svega, “Eurosport” je objavio izjavu u kojoj je priznao da je “komentator Bob Balard dao neprikladan komentar i iz tog razloga je uklonjen iz tima za komentarisanje. Ova odluka stupa na snagu odmah“, poručili su iz poznate televizije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024