Pratite nas preko:
ZORANA ARUNOVIC i DAMIR MIKEC, strelci na press konferenciji pred put na Olimpijske igre 2024 u Parizu, Beograd 16.07.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN Press OKS, Streljastvo, Pariz 2024, Press konferencija, Olimpijske igre
(Foto: MN press)

OI 2024

Prva medalja za Srbiju u Parizu! Zorana i Damir obezbedili srebro, a mogu i do zlata

Zorana Arunović i Damir Mikec boriće se za zlatnu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Parizu. Srpski strelci su u miksu uspeli da se plasiraju na drugo mesto u kvalifikacijama u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara i tako doneli Srbiji već sada prvu medalju i zagarantovano srebro.

U finalu u miks konkurenciji srpski duo će se boriti sa turskim tandemom koji čine Ilajda Tarhan i Jusuf Dikec, koji su u kvalifikacijama slavili ispred našeg tima sa samo krugom prednosti (582:581).

Zorana i Damir, koji su prethodnih dana završili razočaravajuće nastupe u pojedinačnoj konkurenciji, uspeli su da se proslave u tandemu i Srbiji donesu premijerno odličje na Olimpijskim igrama.

A nisu počeli dobro ni kvalifikacije, posle prve serije bili su između 11. i 13. pozicije, da bi u drugoj povratili mirnoću i koncentraciju i sjajnim pogocima, gotovo svim “desetkama”, brzo skočili na četvrto mesto. A odatle se već nazirao vrh, što su srpski heroji potvrdili i u poslednjoj trećoj seriji.

Sve njihove hice iz kvalifikacija možete pogledati OVDE.

Pravila u miksu u streljaštvu su takva da najbolje četiri ekipe idu u borbe za medalje, s tim da najbolje dve odmah idu u finale, a treći i četvrti tim u borbu za bronzu.

Tako će Zorana i Damir u utorak u finalu protiv turske kombinacije od 09.30 časova imati priliku da krunišu zlatom sjajno izdanje u Parizu. Za bronzanu medalju boriće se indijski par Sarabjot Sing i Manu Baker protiv Vonho Lija i Je Jin Oh, predstavnika Južne Koreje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024