Pratite nas preko:
Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Spain's Rafael Nadal during their men's singles second round match at the 2024 Summer Olympics, Monday, July 29, 2024, at the Roland Garros stadium in Paris, France. (AP Photo/Andy Wong)
Rutinska pobeda: Novak Đoković (Foto: Beta/AP Photo/Andy Wong)

OI 2024

Nadal više ne može da se sastavi: Novak ga gazio, pa se opustio, ali mu je pokazao ko je tata!

Rafael Nadal definitivno više nije onaj stari, što je potvrdio i porazom u drugom kolu na Olimpijskim igrama u Parizu protiv jednog od najvećih rivala u karijeri Novaka Đokovića. Srbin je slavio sa 6:1, 6:4, za nešto više od sat i po vremena igre i plasirao se u sledeću rundu.

Kralj šljake i rekorder Rolan Garosa po broju titula izgubio je 31. put u karijeri u 60. duelu sa Srbinom i tako se neslavno oprostio od najveće sportske smotre na svetu, jer neralno je očekivati da će Nadal zaigrati u Los Anđelesu 2028. godine.

Novak se revanširao Špancu posle dve godine za poraz na Rolan Garosu 2022, a svega 39 minuta i dva brejka bili su mu dovoljni da povede sa 1:0 u setovima. Uspeo je Đoković da dobije i maratonski gem na startu drugog seta i odmah napravi brejk, ali Nadal je pokazao da se nikad ne predaje.

Malo je falilo da gledamo jedan od najbržih mečeva u istoriji između ove dvojice tenisera jer je posle dva brejka Đoković poveo sa 4:0 i u drugom setu i suočio nemoćnog Španca sa ubedljivim porazom.

Međutim, Nadal je onda zaigrao kao u transu, dobio četiri vezana gema i izjednačio na 4:4, ali nije imao snage za totalni povratak, iako ga je publika zdušno borila. Novak je posle velike borbe na razliku napravio novi brejk, a potom i odservirao za konačnih 6:4 i plasman u treće kolo.

Đokovićev protivnik u osmini finala olimpijskog turnira u tenisu biće bolji iz duela između Nemca Kepfera i Italijana Arnaldija, koji se sastaju kasnije u toku današnjeg dana.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024