Pratite nas preko:
Novak Đoković
Foto: Beta/AP

OI 2024

Đoković posle istorijske pobede nad Nadalom: Nema tu bratstva

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković prošao je u treće kolo Olimpijskih igara pobedom nad Rafaelom Nadalom.

Iako je slavio 2:0, u drugom setu je bilo drame, jer se Rafa vratio posle 4:0, ali je Srbin rešio sve u svoju korist.

– Moralo je da se zakomplikuje, tako to obično biva u našim duelima, posebno na velikim stadionima. Ovde smo odigrali mnogo mečeva, dosta bolji skor ima od mene kada je u pitanju Rolan Garos, ali u poslednjih pet godina sam uspevao da nađem formulu. Bio je dugo povređen, to se videlo danas, ali su ga i udarci služili – istakao je Novak za RTS odmah posle meča.

Publika je bila uz čoveka koji je osvojio 14. titula na pariskom grend slemu.

– Publika se mešala, podržala ga je, vratila u život, a ja sam počeo da sumnjam u svoje udarce i to je rezultiralo izjednačenju. Presudan gem bio je deveti, uzeo sam brejk i znao sam da ću doći na ovu stranu i da ću imati nove loptice… Osim ta četiri gema mnogo sam zadovoljan igrom, bila je to savršena partija.

Sledi završnica…

– Rasterećenje i olakšanje je kada nemate Rafu, pogotovo kada je šljaka. Znao sam da će obojici biti teško, ali bio sam spreman. Trenirao sam jakoi dobro, imao vremena da se pripremim i kako sam to učinio najbolje govori ova igra – završio je Novak.

A onda, na pres konferenciji, objasnio je i kakav odnos ima sa Nadalom.

– Nema bratstva, više smo rivali i kolege. Teško je da budemo bliski, dosta je tu poverljivih informacija, mislim da je to razlog da na ovom nivou ne možeš biti previše blizak sa rivalom. Dug je život za nas, nadam se, možda ćemo proširiti naš odnos – podvukao je Đoković.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024