Pratite nas preko:
Košarkaška reprezentacija Srbije U!(
Košarkaška reprezentacija Srbije U18; FOTO: MN Press

Košarka

Srbijo, ne brini za budućnost: Mladi košarkaši bez poraza na Evropskom prvenstvu

Izabranici Vuleta Avdalovića, košarkaši Srbije do 18 godina, osvojili su prvo mesto u grupi na Evropskom šampionatu koje se održava u Finskoj. Srbija je pobedila Italiju – 78:72, Letoniju – 93:82 i na kraju Izrael – 101:73.

Najefikasniji u sastavu Srbije bili su Andrej Kostić sa 14, Savo Drezgić i Miloš Šojić sa po 12, Marko Tofoski i Mitar Bošnjaković sa po 11 poena. Kod Izraela, Rani Belaga je postigao 20, Ben Saraf 18 poena.

Srbija je stigla do pol pozicije, a sada čeka ime rivala u osmini finala, a posao neće biti lak, jer su potencijalni protivnici na startu nokaut faze – Španija, Finska i Litvanija. Kako sada stvari stoje, rival će najverovatnije biti Litvanci.

Ali, košarkaši Srbije na osnovu prikazanog u dosadašnjem delu šampionata nemaju razloga za strah, naprotiv. Moraju da ostanu fokusirani na svoju igru bez obzira na ime rivala.

Istovremeno, mogu da izvuku pouke od generacije U20, koja je takođe osvojila pol poziciju, a zatim neočekivano poražena od Češke u osmini finala, pa se umesto za medalju, borila za plasman od 9. do 12. mesta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka