Pratite nas preko:
Printscreen: YT/@SouthChinaMorningPost

OI 2024

Devojački san se ostvario u 58. godini: Debitovala na Olimpijskim igrama u šestoj deceniji

Jedna od najneverovatnijih priča Olimpijskih igara dolazi nam iz stonog tenisa. Glavna akterka ove priče jeste 58-godišnja Zeng Žijing koja je pri kraju šeste decenije debitovala na Igrama.

Stonoteniserka je rođena u Kini 1966. godine, a u mladosti je bila jedna od najtalentovanijih igračica sveta, u jednom trenutku je zauzimala i prvo mesto na svetskoj rang listi. Upravo tada trebalo je da ode na OI u Los Anđelesu 1984.

Ipak, usledila je promena pravila vezana za rekete, baš pred Olimpijske igre. Kako više nije važila rang lista, ona je ostala bez nastupa na najvećoj pozornici. Frustrirana zbog ovakvog raspleta stvari, povukla se iz stonog tenisa sa samo 20 godina.

Usledila je selidba u daleki Čile, gde je radila kao trener sve do 2000. godine. Nezadovoljna platom i životom, početkom novog milenijuma odlučuje da totalno napusti sport i nađe stalni posao.

Stara ljubav zaborava nema

Čak 20 godina niko nije čuo za ovu gospođu, a onda 2020. godine ona odlučuje da se vrati stonom tenisu. Usled pandemije Kovida, nabavila je sto i ponovo počela da igra kako bi skratila vreme koje provodi u karantinu.

Tada se vratila stara ljubav, a negde u tom trenutku postavila je sebi cilj da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu i san joj se ostvario. Sa 58 godina debitovala je na najvećem sportskom takmičenju pod zastavom Čilea.

Zeng Žijing je poražena na samom startu u prvom kolu, ipak ona planira da se vrati na sledeće OI i to u Los Anđeles.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024