Pratite nas preko:
Zorana Arunović, Damir Mikec

OI 2024

KRAJ, 4. dan OI: Zlatni strelci i moćni basketaši! Plivači bez finala, poraženi odbojkaši i vaterpolisti

Srbija je ovog utorka osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i to zlato za Zoranu Arunović i Damira Mikeca u streljaštvu u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara.

Sve vesti sa Olimpijskih igara u Parizu pratili ste i u našem celodnevnom blogu.

Uživo:

22.55h – Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 savladala je selekciju SAD-a na startu grupne faze na Olimpijskim igrama u Parizu sa 22:14.

22.50h – Srpski tim vodi na polovini meča sa 13:11, a do kraja meča su ostala 4 minuta i 24 sekunde.

22.35h – Počeo je premijerni meč srpske basket 3X3 reprezentacije na Olimpijskim igrama, a rival im je najteži mogući, jedan od konkurenata za zlato, selekcija SAD-a. Ovo je tek prva utakmica na turniru, a svakog dana igraće se po jedna ili dve u grupnoj fazi.

22.00h – Jedna od sigurno najlepših priča na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

21.45h – Ove večeri kompletiraćemo parove četvrtfinala na fudbalskom turniru na Olimpijskim igrama, a zanimljiv duel igra se u petak uveče između Francuske i Argentine. Za one iskrene entuzijaste biće to “epska” utakmica, a evo i zašto.

21.18h – Španski teniseri Karlos Alkaraz i Rafael Nadal plasirali su se u četvrtfinale dublova na Olimpijskim igrama, pošto su u osmini finala pobedili Holanđane Talona Grikspora i Veslija Kolhofa sa 6:4, 6:7, 10:2. Oni će u sledećoj rundi igrati protiv Amerikanaca Radživa Rama i Ostina Krajičeka.

21.00h – Srpski teniser Novak Đoković igraće u sredu od 12 časova prvi meč na terenu “Filip Šatrije” protiv Nemca Dominika Kepfera u osmini finala na Olimpijskim igrama, saopštili su organizatori.

20.50h – Reprezentativci Srbije u plivanju Andrej Barna i Velimir Stjepanović nisu uspeli da se plasiraju u finale trke na 100 metara u disciplini slobodnim stilom. Barna je ostvario 14. vreme u polufinalu, a Stjepanović je na kraju bio 16.

19.40h – Britanac Nejtan Hejls osvojio je olimpijsko zlato u gađanju glinenih golubova. Svetski i evropski rekorder ujedno je postavio i novi olimpijski rekord u ovoj disciplini – 48 od 50. Kinez Jing Ći osvojio je srebro, dok je bronza je otišla u Gvatemalu za Žan-Pjera Brola.

19.16h – Pogađate naravno da su Francuzi slavili u produžetku sa 94:90. Provukoše se…

18.59h – Malo je falilo da vidimo veliku senzaciju na košarkaškom turniru, ali je Francuska uspela u Lilu da izbegne poraz od Japana, iako je gubila sa 84:80 pola minuta pre kraja. Meč je završen nerešeno (84:84) posle 40 minuta igre, pa će se igrati produžeci.

18.21h – Ubedljiv poraz odbojkaša Srbije od Slovenaca sa 0:3 (21:25, 19:25, 19:25). Opširnije OVDE

18.00h – Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao u osminu finala na Olimpijskim igrama, pošto je u drugom kolu pobedio Čeha Tomaša Mahača rezultatom 6:3, 7:5. Branilac zlatne medalje, Zverev će u osmini finala igrati protiv Australijanca Aleksa Popirina.

17.55h – Šteta. Delovalo je da je naš tim podigao igru u drugom setu kada je dobro počeo. Imali su izabranici Igora Kolakovića prednost i od 10:6 i 15:11, ali ne mogu sa Slovencima koji su napravili preokret i posle 25:19 vode sa 2:0 u setovima.

17.25h – Odbojkaši Srbije izgubili su prvi set od Slovenije sa 25:21. Orlovi su samo na početku vodili dva puta sa poenom razlike, a potom jurili prednost rivala koji je lako stigao do prvog seta.

17.21h – Grčki plejmejker Nik Kalates završio je u bolnici posle poraza od Španije. Opširnije OVDE

6.55h – Idemo na odbojku. Posle poraza na startu od Francuske (3:2), muška reprezentacija igra sa Slovenijom od 17 časova u drugom kolu. Bilo bi dobro da uzmemo bar dva seta i dođemo do boda iako su Slovenci favoriti u duelu sa našim timom.

Standings provided by Sofascore

15.41h – Košarkaši Kanade su prvi obezbedili mesto u četvrtfinalu i to sa prvog mesta u grupi B, takozvanoj “grupi smrti”. Pobedili su Australiju 93:83 i stigli do drugog trijumfa. Australijanci i Španci imaju po jedan, a Grci su bez pobede.

14.08h – Imamo možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Olimpijskih igara kod teniserki. Dona Vekić je u osmini finala eliminisala drugu igračicu planete, Koko Gof, 7:6, 6:2. Hrvatica je gubila u prvom setu 3:1 i uspela da se vrati, pa će se boriti za plasman u polufinale protiv pobednice meča Kostjuk – Sakari.

12.50h – Na košarkaškom turniru Španija je došla do prve pobede savladavši Grčku u neizvesnoj završnici 84:77. Ovo je Grcima drugi poraz, pa su Adetokumbo i drugovi praktično pred eliminacijom. Biće im potrebno baš mnogo sreće pa da prođu dalje kao jedna od 2 najbolje trećeplasirane, pod uslovom da u poslednjem kolu pobede Australiju.

12.15h – Jedna od najlepših priča sa Olimpijskih igara je došla iz mačevanja. Egipćanka Nada Hafez je napravila iznenađenje pobedom nad Elizabet Tartakovski 10. rangiranom na svetu i to u sedmom mesecu trudnoće. Što je najčudnije, to javnost nije znala, već je to ona objavila nakon što je eliminisana u osmini finala.

– Ono što vam se čini kao dvoje sportistia na podijumu, zapravo su bila tri! Bila sam to ja, moj protivnik i moja beba koja će tek doći na svet.

11.59h – Nažalost, srpski dubl-skup Martin Mačković i Nikolaj Pimenov se nisu plasirali u A finale i neće se boriti za medalju. Tačno na polovini polufinale trke su bili na prvoj poziciji, imali su mesto u polufinalu sve do poslednjih 40 metara. I onda su skroz pali, prestigli su ih Rumuni na trećem mestu. Naši će se borti za plasman od 7. do 12. mesta.

11.50h – Bravo za srpske plivače. Velimir Stjepanović i Andrej Barna su se plasirali u polufinale na 100 metara slobodno. U velikoj i jakoj konkurenciji uspeli su da ostvare vremena među 16 najboljih. Barna je imao 10. a Stjepanović 13. vreme u kvalifikacijama.

11.35h – I jeste bila katastrofa i debakl. Vaterpolisti su izgubili od Australije 8:3. Opširnije

11h – Katastrofa se smeši srpskim vaterpolistima u duelu protiv Australije. Aktuelni olimpijski šampioni gube na poluvremenu čak 6:1. Prvu četvrtinu su izgubili 1:0, a onda su primili još 4 gola u drugoj pre nego su postigli prvi gol na meču.

10.50h – Nekako u zapećku svih dešavanja u Parizu ostaje takmičenje u surfu koje se istovremeno održava na Tahitiju. A tamo smo imali pravi spektakl. Gabrijel Medina iz Pariza je zaradio najveći skor na jednom talasu u istoriji Olimpijskih igara. Dobio je ukupnu ocenu 9.90 kojom se plasirao u četvrtinale. Pogledajte na snimku šta je uradio.

10.29h – Zlato za Zoranu i Damira! Auuuh kakav preokret naših strelaca. Gubili su 14:12, a onda su dobili poslednje dve serije i stigli do trijumfa koji donosi najsjajniju medalju. Konačno 16:14. Opširnije

10.21h – Vraćamo se! Briljira Zorana i ona nas je vratila u život. Nakon što smo gubili 8:2, uspeli smo da izjednačimo na 10:10.

Serbia's Zorana Arunovic, left, and Damir Mikec get ready to compete in the 10m air pistol mixed team gold medal event at the 2024 Summer Olympics, Tuesday, July 30, 2024, in Chateauroux, France. (AP Photo/Manish Swarup)
Foto: Beta/AP Photo/Manish Swarup

10.12h – Ne ide dobro Zorani i Damiru u prvom delu borbe za zlatnu medalju. Posle vođstva narednih 8 bodova je pripalo protivnicima i sada će im biti potrebno čudo da preokrenu.

10.05h – Počeli su Arunović i Mikec borbu za zlato protiv turskog miksa. I odmah su poveli 2:0. U finalu je pobednik prvi dubl koji stigne do 16 bodova.

10.01h – Jovana Arsić nije uspela. Bila je srpska veslačica blizu pozicije koja vodi u polufinale Olimpijskih igara, ali je posustala u samom finišu svoje trke. U jednom trenutku se borila za prvo mesto, pa je delovalo da ima sigurnu treću poziciju, a onda je pala u završnih 200 metara. Završila je tek na 5. mestu u svojoj grupi sa vremenom 7 minuta, 56 sekundi i 18 stotinki. Iz četvrtfinalne tri trke u finale prolaze samo po prve 3 takmičarke iz svake.

Srpska veslačica će se boriti za plasman od 13. do 24. mesta.

9.31h – Počelo je takmičenje za odličja u disciplini miks dubl 10 metara vazdušnim pištoljem. Prvo ide borba za bronzanu medalju između Južne Koreje i Indije. Tek posle toga idu naši Zorana Arunović i Damir Mikec protiv Turaka.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024