Pratite nas preko:
Serbia's Nemanja Ubovic, center left, and Australia's Marcus Berehulak, center right, battle for position during a men's water polo Group B preliminary match between Australia and Serbia at the 2024 Summer Olympics, Tuesday, July 30, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Luca Bruno)
Debakl srpskih vaterpolista, Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno

OI 2024

Šokantni debakl vaterpolista Srbije: Olimpijski šampioni doživeli katastrofu od Australije

Nije sramota izgubiti, ali jeste sramota izgubiti na ovakav način od Australije. Vaterpolisti Srbije su doživeli katastrofalni poraz 8:3 u 2. kolu grupe B na Olimpijskim igrama.

Bez obzira na to što smo došli u Pariz sa 7 debitanata i u podmlađenom sastavu, i što nismo u poslednje 3 godine velesila i toliko uspešni kao nekada, mora se reći da ovakav rezultat i igra su ozbiljan debakl. Pogotovo što Australija ne spada u red onih najjačih reprezentacija i favorita za zlato.

Uostalom, o igri našeg tima najbolje govori i to što smo prvi gol na meču postigli tek u poslednjem minutu druge četvrtine. Znači, posle 13 minuta utakmice. A u tom trenutku je već bilo 6:0 za Australiju.

Bilo je samo pitanje koji će rezultat biti do kraja i da nismo pojačali odbranu u preostale dve četvrtine, ko zna šta bi se dogodilo. Napad nam je bio očajan da gori nije mogao da bude. Razbranili smo golmana Portera koji je imao 75% odbrana, ukupno čak 10 odbrana.

Serbia's Petar Jaksic, right, battles for the ball against Australia's Marcus Berehulak, during a men's water polo Group B preliminary match between Australia and Serbia at the 2024 Summer Olympics, Tuesday, July 30, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Luca Bruno)
Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno

U napadu nikad gori

“Delfini” su imali šut iz igre ukupno 1/19, sa igračem više 1/5, što je takođe iznenađujuće, jer nisu uspevali da dođu ni do igrača više.

Sada je jasno da onaj prvi meč protiv Japana nije bio samo loš dan, već i to pokazatelj da smo daleko od nivoa na kome bi trebalo da budemo. Očigledno da je postojao i postoji razlog za zabrinutost, a ne kao što je kapiten Mandić rekao posle te utakmice.

Sa ovim porazom se dodatno umanjuju šanse za plasman u četvrtfinale, što bi bio ozbiljan neuspeh. I sa ovim sastavom i podmlađenom selekcijom kvalitetom bi trebalo da budemo među 8 najboljih.

Međutim, s obzirom da nas u nastavku grupne vaze očekuju duelu sa Španijom, Francuskom i Mađarskom, biće izuzetno teško.

Luk Pavilard je bio nezaustavljiv sa 4 gola za Australiju. Od naših su golove postigli Mandić (2) i Dedović.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024