Pratite nas preko:
Filip Petrusev, of Serbia, shoots around dGeorge Conditt IV, of Puerto Rico, in a men's basketball game in a men's basketball game at the 2024 Summer Olympics, Wednesday, July 31, 2024, in Villeneuve-d'Ascq, France. (AP Photo/Mark J. Terrill, Pool)
Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

OI 2024

KRAJ, 5. dan OI: Lazar u finalu, Nole i košarkašice u četvrtfinalu, ubedljivi košarkaši, debakl Majdova i basketaša, poraz odbojkašica

Gotov je 5. dan na Olimpijskim igrama, koji je opet bio više neuspešan nego uspešan za srpske sportiste.

Počelo je plasmanom u finale Lazara Kovačevića u disciplini vazdušna puška trostav. Košarkašice su odigrale jedan od najbolji mečeva i deklasirale Kinu, te obezbedile četvrtfinale. Novak Đoković je stigao do četvrtfinala pobedom nad Kipferom, dok su uspešni bili i košarkaši koji su ubedljivo pobedili Portoriko.

Kod neuspeha se najviše izdvajaju šokantne eliminacije džudiste Majdova i poraz basketaša do Kine koja je bila potpuni autsajder. Posebno je iznenađujuće što je Majdov ispao odmah u osmini finala diskvalifikacijom (zbog tri kazne), a na Igre je došao kao 2. na svetskoj listi i favorit za zlatnu medalju.

Kontroverzan je bio poraz bokserke Natalilje Šadrine u četvrtfinalu. Srpska predstavnica je bila među favoritima za medalju, ali sudije su donele kontroverznu odluku da pobeda pripadne Kineskinji. Zbog toga se OKS zvanično žalio MOK-u.

I bokser Vahid Abasov je eliminisan iz Pariza, dok je učešće završila i plivačica Anja Crevar koja je ispala u kvalifikacijama na 200 metara leptir. Neuspešne su bile i odbojkašice koje su poražene od Amerikanki 3:2.

Nadalov kraj na OI i u Parizu, Popović uzeo novu medalju

Kada je reč o drugim važnim događajima na borilištima možda i najveća vest jeste eliminacija Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza u dublu. Nadal je tako zavšio svoje poslednje učešće na Olimpijskim igrama i odigrao poslednji meč u karijeri na svom omiljenom terenu “Filip Šatrije” na kome je osvojio 13 Rolan Garosa.

Nastavljena je kriza francuskih rukometaša koji su i dalje bez pobede. Jedni od favorita za zlato (u poslednjim mečevima Nikole Karabatića u karijeri), posle 2 poraza, jedva su iščupali remi protiv Egipta. Zato im ozbiljno visi plasman u četvrtfinale.

Za kraj dana David Popović (o čijem životu možete pročitati OVDE), rumunski plivač srpskog porekla, osvojio je drugo odličje. Posle zlata na 200 metara kraul, sada je uzeo bronzu na duplo kraćoj deonici.

Uživo:

23.09h – Rumunski plivač srpskih korena, David Popović, osvojio je drugo odličje u Parizu. Posle zlatne medalje na 200 metara slobodno, sada je uzeo bronzu na duplo kraćoj deonici. Zlato je pripalo Kinezu Panu, a srebro Čalmersu iz Australije.

22.55h – Košarkaši SAD su pobedili Južni Sudan 103:86 u 2. kolu grupe na Olimpijskim igrama u kojoj je i Srbija. Opširnije

22h – Od zapaženih rezultata ovog dana moramo da istaknemo novi kiks francuskih rukometaša. Domaćini koji imaju ambicije da osvoje zlatnu medalju i tako prirede specijalan oproštaj legendi Nikoli Karabatiću, u 3. kolu grupne faze su jedva došli do boda protiv Egipta 26:26. Uz to u prva 2 kola su zabeležili dva teška poraza od Norveške i Danske.

21.22h – Srbija je ostala bez trećeg učesnika na Olimpijskim igrama u boksu. Ovog puta u muškoj konkurenciji, Vahid Abasov je poražen u 1. kolu od Luisa Ričardsona ukupnim rezultatom 3:2 posle sudijskih odluka.

20.49h – Rafael Nadal i Karlos Alkaraz ispali su u četvrtfinalu takmičenja dublova. Američki par Krajiček/Ram je slavio 6:2, 6:4. Ovo je definitivno bio poslednji meč Nadala, ne samo na Olimpijskim igrama, već i na svom omiljenom terenu “Filip Šatrije” u karijeri, na kome je 13 puta osvajao Rolan Garos. Opširnije

19.21h – Kakav šok u basketu 3 na 3. Srpski basketaši su izgubili od autsajdera 21:15. Ogromna senzacija. Opširnije

19.13h – Poraz srpskih odbojkašica od olimpijskih šampionki. Iako su se vratile posle izgubljena prva 2 seta, i u petom spasile 3 meč lopte u nizu i došle na 14:14 i 15:15, Uzelac je na kraju ispucala loptu u aut. Ipak, osvojen je bod koji nas približava plasmanu u četvrtfinale. Opširnije

19.01h – Gotovo je u Lilu. Košarkaši su pobedili Portoriko 41 razlike, 107:66. Opširnije..

18.50h – U Lilu sve ide prema planu srpskih košarkaša. Trenutno je vođstvo Srbije 97:54. Na teren je po prvi put od početka Igara ušao i Davidovac i odmah upisao svoje prve poene.

18.48h – Fantastično! Srpske odbokjašice su se vratile i izjednačile na 2:2 u setovima. Svetske šampionke su na pravi način odgovorile olimpijskim štampionkama. I obezbedile sebi makar bod u ovom meču, to će verovatno biti dovoljno i za mesto u četvrtfinalu.

18:39 – Odbojkašice su odlične i u četvrtom setu. Imaju vođstvo 16:11 i nadamo se da će stići do izjednačenja.

18.38h – Odlična i treća četvrtina srpskih košarkaša, Jokiću asistencija nedostaje za tripl-dabl. Uz to imamo i razliku koja nam prilično odgovara. Srbija vodi 79:51.

18.33h – Portorikanci bukvalno ne znaju šta će s loptom. Odličnu odbranu igraju naši, Avramović je ukrao dve lopte u nizu. Protivnici čak ni iz čistih pozicija više ne mogu da pogode ništa. Srbija vodi 70:44, a Jokiću nedostaju 2 asistencije za tripl-dabl.

18:24h – Vraćamo se na 20 poena prednosti. Pre svega zahvaljujući 2 trojke u nizu Avramovića, a potom i asistencijama za Bogdanovića i Petruševa. Srbija – Portoriko 62:40.

18:21h – Evo seta za srpske odbojkašice. Smanjile su na 1:2 zaostatak protiv Amerikanki, aktuelnih olimpijskih šampionki.

18.12h – Mnogo bolje igraju Srpkinje u trećem setu. Imaju šansu da smanje zaostatak, trenutno vode 17:14.

18.04h – Moraju naši da vode računa i o razlici kojom će pobediti s obzirom na onih -26 protiv Amerike. Zato ne smemo da dozvolimo da u 15 sekundi primimo 5 poena nakon što Jokić sam postigne 6. Srbija – Portoriko na kraju prvog poluvremena 52:35.

Jose Alvarado, of Puerto Rico, dives for a loose ball between Nikola Jovic and Marko Guduric, of Serbia, in a men's basketball game at the 2024 Summer Olympics, Wednesday, July 31, 2024, in Villeneuve-d'Ascq, France. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

17:51h – Amerikanke su dobile i drugi set. Ponovo dekoncentracija naših na prijemu, ovog puta u završnici. Posle 16:16 serija od tri poena za Amerikanke kojom su se odlepile, potom je Tijana Bogdanović opet odlično uhvaćena blokom i set je otišao 25:20.

17.46h – Pešićev tajm-aut se pokazao ispravnim. Naši su napravili seriju 9:0, odbrana je podignuta na još viši nivo. U skoku je uspostavljena kontrola, a više ne dozvoljavamo otvorene šuteve Portorikancima. Vasa Micić je sa dva prodora pokrenuo seriju, nastavio je trojkom Dobrić i zakucavanjem Milutinov. Srbija – Portoriko 35:18.

17.43h – Vratile su se odbojkašice u drugi set, trenutno je velika borba i neizvesno je kome će pripasti 16:16.

17.40h – Morao je Pešić sada da pozove tajm-aut posle 2 uzastopne trojke Ortiza. Mora da se smiri ekipa i da se nacrta napad koji će se završiti poenima. Srbija – Portoriko 26:18.

17.35h – Dobra prva četvrtina Srbije, pogotovo poslednja 2 minuta. Imali smo problema sredinom, promašili i neke čiste zicere. Ali je kriza kratko potrajala. Prestali smo da jurimo za Portorikancima. Na kraju je Micić sjajno asistirao za zakucavanje Milutinova u poslednjoj sekundi. Srbija – Portoriko 24:12.

17:33h – Loš ulazak odbojkašica i u drugi set. Amerikanke odlične u bloku. Vode 8:5.

17.23h – Odbojkašice su izgubile prvi set od Amerikanki. Ne pamtimo da se Srpkinjama desilo da dopuste seriju protivnika 10:0. Vodile su 14:12, a protivnice su osvojile narednih 10 poena i set je praktično bio gotov. Moraju naše da se podignu iz ovoga.

17.20h – Briljantan početak naših košarkaša, pre svega Filipa Petruševa koji je postigao već 8 poena. Jokić je podelio 3 asistencije. To se odrazilo na prednost naših 14:6.

17.08h – Utakmica odbojkašica Srbije protiv SAD je počela i naše devopjke su trenutno u vođstvu 8:7.

16.57h – Karlos Alkaraz je bez problema pobedio Romana Safijulina 6:4, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale. Tamo ga čeka duel sa Tomijem Polom.

16.11 – Atletičarka sa Jamajke Šerika Džekson saopštila je da neće učestvovati u trci na 100 metara. Ona je navela da je odlučila da se takmiči samo u trci na 200 metara, u kojoj je dvostruka svetska šampionka. Džeksonova (3 )je na OI u Tokiju 2021. osvojila tri medalje – zlato u štafeti 4×100 metara, kao i bronzane medalje u trci na 100 metara i u štafeti 4×400 metara.

15.11 – Velika pobeda naših košarkašica nad Kinom od 81:59 za plasman u četvrtfinale. Bravo, devojke.

14.39 – U toku je fantastično muško finale u BMX fristajlu. Što se tiče dama, treća je bila Natalija Dijem iz Australije, druga Peris Benegas iz SAD, a zlato je osvojila sjajna Javen Deng.

14.20 – Ne mogu da shvatim kako su sudije odlučile da Natalija Šadrina nije pobedila – izjavio je selektor ženske bokserske reprezentacije Mirko Ždralo posle poraza srpske reprezentativke u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

13.49 – Počinje druga četvrtina u kojoj ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra i vodi protiv Kine sa +6 posle prve deonice.

13.43 – Novak Đoković prošao je prilično rutinski, bez mnogo muke u četvrtfinale, gde će se susresti sa Stefanosom Cicipasom!

13.28 – Šadrina ispala od Kineskinje u četvrtfinalu boksa.

13.15 – Đoković vodi 3:0 u drugom setu i grabi ka četvrtfinalu protiv Stefanosa Cicipasa, koji je takođe blizu trijumfa u svom meču.

13.05 – Novak Đoković je osvojio prvi set protiv Dominika Kepfera.

12.37 – Debakl srpskog džudiste Nemanje Majdova, koji je poražen od Grka Teodorasa Celidisa sa 10:0, pošto je dobio tri žuta kartona.

12.30 – Đoković je uzeo brejk i grabi ka prvom setu.

12.00 – Sve je spremno za Noletov meč sa Dominikom Kepferom.

11.57 – Anja Crevar ispala kao poslednja u svojoj grupi. Skoro 12 sekundi kasnila je za prvoplasiranom, tako da smo ovde ostali bez šanse za medalju.

11.52 – Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar ušla je u finale na 200 metara leptir stilom. Čekamo našu Anju Crevar, koja učestvuje u drugoj trci.

11.32 – Kineski stonoteniser Vang Čunćin poražen je u šesnaestinifinala olimpijskog turnira od Šveđanina Trulsa Moregarda. Bilo je to pravo svetsko čudo.

11.26 – Poljska našeg Nikole Grbića slavila je sa 3:2 nad Brazilom. To znači da su se šanse Srbije da se plasira u četvrtfinale naglo smanjile.

11.13 – Od 11.45 počinje ženska trka na 200 metara leptir stilom, a tu za Srbiju u polufinalu, u drugom od tri, pliva Anja Crevar.

11.06 – Nemanja Majdov, drugi na svetskoj listi, u osmini finala će se boriti sa Teodorosom Celidisom, koji je 15. na svetu.

10.50 – Do Majdova je ostalo još 11 borbi.

10.49 – Rukometaši Norveške savladali su Mađarsku 26:25, posle preokreta. Tako su stigli do treće pobede u Grupi B, dok su Mađari doživeli drugi poraz pa su otežali borbu za plej-of.

10.31 – Nemanja Majdov u džudou još čeka protivnika u osmini finala.

10.27 – Srpski strelac Lazar Kovačević iz Jagodine jedan je od osam finalista u 50 metara trostavu na Olimpijskim igrama u Parizu. On je osam puta promašio desetku, pogodio devetku, pa je bio peti.

10.22 – Jovana Arsić je pobedila u trci C polufinala u veslanju, ide u C finale sa prvog mesta, ali ona neće moći da se domogne medalje.

10.07 – Zlato u trijatlonu, odlaganom zbog lošeg kvaliteta vode u Seni, osvojila je Kasandr Bogran. Druga je bila Žili Deron, treća Bet Poter.

9.41 – Sada je ponovo treći! Osvojio je 198 od 200 poena u ležećem stavu za ukupno treće mesto u kvalifikacijama. Sledi poslednji, stojeći stav.

9.34 – Pao je Kovačević na deveto mesto trenutno, ali ima još da se “puca”.

9.23 – Lazar je trenutno treći, što je svakako rezultat koji mu obezbeđuje plasman u finale. Međutim, ima još da se “puca”.

9.16 – Počelo je streljaštvo, Lazar Kovačević je pogodio svih deset meta u prvoj rundi pucanja iz klečećeg položaja, u drugoj je bio nešto slabiji.

8.03 – Već od devet časova pratimo Lazara Kovačevića u streljaštvu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024