Pratite nas preko:
NEMANJA MAJDOV na Dzudo Prvenstvu Srbije u hali Sumice, Beograd 13.3.2021. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS
Foto: MN press

OI 2024

“Seme vam se zatrlo”: Izliv besa Srbina zbog diskvalifikacije, najavio prekid karijere

Nemanja Majdov, srpski džudista, aktuelni evropski prvak, nije uspeo da opravda ulogu favorita na Olimpijskim igrama u Parizu. 

On je eliminisan u osmini finala u duelu protiv Grka Teodorosa Celidisa, Majdov je poražen rezultatom 10:0 i to zbog crvenog kartona.

Tokom borbe, Majdov, koji je drugi džudista sveta, dobio je tri opomene, što je rezultiralo automatskom diskvalifikacijom. Zbog pasivnosti je primio drugu opomenu, a treća je označila kraj borbe, što mu je teško palo.

Frustriran odlukama sudije, Rumunke Jane Babiuk, Majdov nije želeo da napravi tradicionalni naklon na kraju borbe. Grk Celidis je pokušao da ga uteši, ali je Majdov završio u suzama, prihvatajući zagrljaj rivala.

Ovo je drugi put da Majdov ostaje bez završnice na Olimpijskim igrama, nakon eliminacije u Tokiju. Posle meča, Majdov je putem “Instagrama” izrazio nezadovoljstvo i ogorčenost zbog onoga što je smatrao nepravdom.

U oštrom obraćanju, osudio je sudijsku odluku i izrazio razočaranje trenutnim stanjem u džudou. U nastavku možete videti printscreen:

Printscreen: IG/majdovjudo1st

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024