Pratite nas preko:
CHRIS ONDONG MBA Kris Ondong Mba fudbaler Mornara, na utakmici Lige Konferencija protiv Radnickog 1923 na stadionu Dubocica, Leskovac 25.07.2024. foto: MN Press / mi Fudbal, Radnicki KG, Mornar, Radnicki 1923
Kris Ondong-Emba je postigao 2 gola protiv Radničkog u kvalifikacijama za Ligu konferencija, Foto: MN Press

Fudbal

Radnički na penale ispao u Podgorici: Najiskusniji se “nisu pojavili”, Mornar kaznio za one silne promašaje

Najiskusniji su zakazali kad nisu smeli. Radnički iz Kragujevca je eliminisan od Mornara iz Bara u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Posle pobede 1:0 u prvom meču, u revanšu je bilo 2:1 za crnogorski tim, a tako je ostalo i posle produžetaka, pa su penali odlučivali. Na njima je bolji bio domaćin 4:3.

Kapiten Simović (35) i 29-godišnji Ristić su promašili svoje šuteve sa bele tačke, dok je Lijeskić uspeo da pročita samo Đurišićev šut iz barske ekipe. Precizni za pobednički tim su bili Ćetković, Kiši, Kaluđerović i Mitrović. Za Kragujevčane su bili precizni Evandro, Aleksić, Vidosavljević.

Tokom same penal serije smo videli i ružne gestove i poteze i to onih najiskusnijih igrača Mornara (Zorića, Ćetkovića i Kaluđerovića), koji su provocirali 19-godišnjeg golmana Radničkog Lijeskića.

Aleksić u 98. doneo produžetke

Bio je ovo duel 2 debitanta u evro-takmičenjima, a na kraju je ispao srpski predstavnik, na našu žalost. Time se nastavio crni niz srpskih klubova u Evropi i kvalifikacijama za evropska takmičenja, zbog čega će naša zemlja nastaviti da tone na klupskoj UEFA rang listi.

Radnički je bio na ivici ispadanja i pre produžetaka, ali tu ga je malo i sreća progledala i dobra volja sudije Glebovica. Arbitar je na 5 minuta nadoknade dodao još 3 minuta, pa je Aleksić u bukvalno poslednjem napadu i šutu na meču postigao gol kojim je doneo produžetke.

Prethodno je u finišu oba poluvremena napadač Kris Ondong-Emba kaznio srpski tim za promašaje. Nepisano fudbalsko pravilo da kada propustite sijaste šansi za gol, obično vam se obije o glavu, na svojoj koži su osetili igrači iz Kragujevca.

I u prvom meču su morali da imaju bolju realizaciju i ubedljivije trijumfuju, a svoje šanse su imali i na “Di Dži areni” u Podgorici. Očigledno je to nešto na čemu će Feđa Dudić morati da radi sa svojim stručnim štabom, jer ovako loš procenat realizacije neće doneti rezultate kao prošle sezone.

Što se tiče daljeg puta, Mornar čeka protivnika u 3. kolu kvalifikacija. To će najverovatnije biti Pakši iz Mađarske koji u revanšu na Kipru brani 3:0 iz prvog meča protiv AEK-a iz Larnake.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal