Pratite nas preko:
Foto: Beta/AP Photo/John Locher

OI 2024

Italijanka o kojoj bruji svet dobija zlato iz Srbije: “Nokdaun nakaradnom sistemu vrednosti”

Sportsko društvo Ušće uputilo je podršku italijanskoj bokserki Anđeli Karini koja je predala meč osmine finala Alžirki Imani Kelif zbog nejasnog pola protivnice na Olimpijskim igrama u Parizu.

– Poštovana Anđela, duboko smo dirnuti vašim potezom na OI 2024. U duhu sporta i pravih vrednosti želimo da vam odamo priznanje da ste za nas šampion! Moglo se naslutiti na osnovu ceremonije otvaranja u kojem pravcu idu OI. Verujemo da je Vaš potez osvojio srca ogromnog dela planete, ali na žalost malo je onih koji to smeju da priznaju – navodi se u saopštenju SD Ušće.

Iz SD Ušće su poručili Karini da je zadala nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti, kao i da joj simbolično šalju zlatnu medalju.

– Iskrene čestitke, zadali ste nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti. Mi kao malo sportsko društvo ne možemo da ispravimo nepravdu koja Vam je načinjena, ali možemo da Vam pružimo podršku u ovom teškom trenutku za vas i za sport. Simbolično vam šaljemo zlatnu medalju da znate da ste za nas pravi šampion – piše u saopštenju SD Ušće.

Italijanska bokserka je ranije tokom dana predala meč osmine finala Kelif posle 45 sekundi zbog nejasnog pola protivnice. Karini i Kelif su razmenile nekoliko udaraca, pre nego što je italijanska bokserka predala borbu posle jakih udaraca u lice i u glavu.

Posle proglašenja pobednika Karini nije pružila ruku protivnici, već je u ringu pala na kolena i zaplakala. Karini je rekla da je predala borbu zbog jakih bolova u nosu, pošto nikada nije dobila toliko jake udarce u ringu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024