Pratite nas preko:
EKIPA fudbalera Vojvodine na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Crvene zvezde Novi Sad na stadionu Karadjordje, Novi Sad 28.04.2024. godine Foto: MN Press Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Vojvodina Novi Sad
Foto: MN Press

Fudbal

Ajaks, ipak, prejak za Vojvodinu: Trojka “kopljanika” u Bačkoj Topoli poslala “lale” u LK

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su kao domaćini u Bačkoj Topoli poraženi od Ajaksa sa 1:3 u revanš meču. Ajaks je slavio i u prvom meču u Amsterdamu (1:0), i plasman u narednu rundu izborio ukupnim rezultatom 4:1.

Ajaks je poveo u 53. minutu golom Josipa Šutala, a nakon kornera koji je izveo Akpom. U 59. minutu izjednačenje Vojvodini je doneo Lazar Nikolić, nakon asistencije Zadija.

Novo vođstvo Ajaksu doneo je Jorel Hato golom u 85. minutu, a konačan rezultat postavio je Bertrand Traore pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Vojvodina će takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za plasman u Ligu konferencija. Rival će biti slovenački Maribor. Ajaks će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Panatinaikosa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal