Pratite nas preko:
Olimpijske igre; Foto: Beta/AP/Rebecca Blackwell

OI 2024

Bilans medalja u Parizu: Dok Hrvati nižu odličja, Srbi broje razočaranja – Ameri povećali prednost

Šestog dana takmičenja na Olimpijskim igrama dobili smo nova uzbuđenja, a na tabeli osvajača medalja i dalje nema promena u poretku. Sjedinjene Američke Države su i dalje na vrhu po broju osvojenih odličja, imaju ih čak 37, deset više od domaćina Francuske. Na trećem mestu je Kina, koja ima najviše zlatnih medalja, 11 naspram devet SAD i po osam Francuske i Australije.

Amerikanci su učvrstili svoje mesto zahvaljujući neverovatnoj Simon Bajls. Ona se okitila zlatnim odličjem u pojedinačnom višeboju u gimnastici, što je njeno šesto zlato na Igrama u karijeri, a ukupno deveta olimpijska medalja.

Australija je do novog zlata stigla u plivačkoj štafeti na 4×200 metara slobodnim stilom, postavivši novi olimpijski rekord. Srebro je pripalo štafeti SAD, a čiji je član bila čuvena Keti Ledeki. Ona je došla do svoje 13. olimpijske medalje u karijeri i po tome joj nema ravne u ženskom sportu.

Srbija i dalje kuburi sa medaljama, nismo dočekali novu u streljaštvu jer je Lazar Kovačević bio osmi u finalu trostava u vazdušnoj pušci. Džudisti su opet podbacili, Aleksandar Kukolj nije znao koji je rezultat u meču koji radi, a plivač Andrej Barna je priznao da je bio previše spor.

Hrvatska, pak, niže odličja, a treću na ovogodišnjim Igrama je obezbedila teniserka Dona Vekić. Ima najmanje srebro, a u subotu će u finalu i borbi za zlato igrati protiv Kineskinje Cinven Džen.

Nova uzbuđenja nas tek očekuju na najvećem planetarnom sportskom događaju u Parizu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024