Pratite nas preko:

OI 2024

Nisu dobre vesti: Oglasili se Angelina Topić i doktor o povredi zgloba posle plasmana u finale

Printscreen: RTS

Angelina Topić je uspela uprkos povredi da se plasira u finale Olimpijskih igara u skoku u vis. Srpska atletičarka se na bezazlenom zagrevanju pred kvalifikacije okliznula na strunjači i izvrnula desni skočni zglob.

Zbog toga je sa bolom i jakom bandažom nastavila da skače i uspela da ostvari potrebnu visinu za ulazak u borbu za medalje. Međutim, posle toga su stigle i izjave i nisu ohrabrujuće.

– Ne deluje ništa dobro, ali moramo da vidimo snimak, još je nisam video posle takmičenja, nadam se da će biti sve u redu – rekao je doktor Jovan Đurović koji je zadužen za njeno zdravlje.

Najmlađa učesnica u skoku u vis na Olimpijskim igrama je bila na ivici suza kada je davala izjavu za RTS.

– Idemo sad kod doktora, ovo mi se nikad nije desilo, izvrtala sam nogu ali nikad ovoliko, stvarno sam pod užasnim bolovima. Javiću vam, znam da sam spremna i da imam i u nogama i u glavi. Ako nije ništa puklo, vidimo se u nedelju – rekla je Angelina.

Ona je ispričala šta se to dogodilo na zagrevanju.

– Šta da kažem još sam pod utiskom… Tokom zagrevanja sam nezgodno stala na sunđer i čula sam da je nešto puklo. U trenutku ništa nisam osetila, a onda sam shvatila da ne mogu da hodam uopšte. Prvih 15 minuta bukvalno nisam mogla da stanem na nogu i je*i ga. Izvinite što sam opsovala. Rekli su mi da probam, nisam uspela iz zaleta već iz dva koraka. Iz trećeg pokušaja sam uspela, a kad su digli na 192 nisam osetila da to mogu sa lakoćom. U nekom trenutku mi se sve slomilo, shvatila sam da ću morati da preskočim.

Dok je davala izjavu njoj je prišla ukrajinska skakačica, Julija Levčenko, koja se nije plasirala u finale. Ukrajinka ju je poljubila i čestitala joj na rezultatu i uputila reči podrške.

– Ubeđivala sam sebe da mi nije ništa, a znam da to nije tako. Uspela sam 192 da preskocim, 195 nisam mogla danas i zavisila sam od drugih devojaka i na kraju sam ušla kao sedma, ne znam kako.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024