Pratite nas preko:
Braća Sinković prestižu Britance u finišu i uzimaju treće olimpijsko zlato, Printscreen: Eurosport

OI 2024

Hrvati izveli najluđi podvig, sa 4. na 1. mesto u poslednjih 300 metara: Spektakularno do trećeg olimpijskog zlata zaredom

Braća Sinković, Valent i Martin, po treći put uzastopno su postali olimpijski šampioni u dvojcu bez kormilara. Ovog puta najteže do sada u jednom od najluđih trenutaka dosadašnjeg toka Olimpijskih igara u Parizu.

Jedan od najvećih kambekova su priredili apsolutni vladari i verovatno najbolji dvojac u istoriji ove kategorije. Kakva je to bila drama i šta su uspeli da ostvare je neverovatno.

Na nekih otprilike 400 metara pre cilja bili su na 4. mestu i borili su se za srebro ili bronzu jer je britanski tandem već dobro poodmakao na prvoj poziciji sa nekoliko sekundi prednosti.

I onda kreće neverovatan sprint “matorih jaraca”, kako su sami za sebe rekli posle trke. Spektakularnih poslednjih 320 metara, ne samo da su prestigli posade iz Švajcarske i Rumunije, već su u poslednjih 50 metara pretekli i Britance i stigli do novog zlata.

Britanski komentator u šoku

Komentator sa britanske televizije je mislio da će njihovi predstavnici osvojiti zlato, čak je vikao da Sinkovići moraju da se zadovolje srebrom, a onda je doživeo šok.

– Mi smo sve vreme znali da ćemo pobediti, ali da bude malo uzbudljivo za ljude jer su rekli da smo postali dosadni – kroz osmeh je rekao Martin Sinković:

– Nismo krenuli suzdržano, krenuli smo jako, čak smo krenuli i dobro, ali svi su bili ispred nas. Ništa nije bilo onako kako smo mislili, na 1000 metara osećali smo se dosta umorno, nismo se baš odmorili, osetili smo polufinalnu trku. Pomislio sam tada, ako uzmemo tu medalju, bićemo presrećni. Krenuli smo onda na 1000, to nije bilo to. No onda smo krenuli još jače, otišao je broj gore. Pa smo prošli Švajcarce, Rumune i video sam Engleze da smo im na pola dužine. Na 100 metara sam mislio da ćemo doći iza njih, ali stisli smo ih i pukli su. Nije moglo biti bolje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024