Pratite nas preko:
Strahinja Stojačić; Foto: Beta/AP/Frank Franklin II

OI 2024

Težak poraz basketaša: Letonija nadigrala Srbiju i zakomplikovala joj život

Basket 3×3 reprezentacija Srbije poražena je od Letonije rezultatom 21:14 u meču petog kola Olimpijskih igara u Parizu. To je drugi poraz naših basketaša na turniru, uz tri ostvarene pobede do sada. Kasnije tokom večeri će još jednom izaći na teren, protiv selekcije Poljske.

Ovaj poraz je Letoniji osigurao prvo mesto, što znači da Srbija nema više nikakvu šansu da završi kao lider grupnu fazu. Međutim, bitno je biti među dve najbolje selekcije, što je takođe dovedeno u pitanje ovim ubedljivim porazom.

Srbija će već od 22.05 igrati protiv Poljske, a u subotu i protiv Litvanije. Jasno je da će morati da dobije oba duela, te da čeka druge rezultate kako bi kao drugoplasirana otišla direktno u polufinale. Podsetimo, od 3. do 6. mesta se igra doigravanje za plasman u polufinale, što bismo svi želeli da izbegnemo.

Letonci su Srbiju ovog popodneva zatrpali dvojkama i time potpuno razbili koncepciju igre. Odnosno, usmerili su meč na “svoju vodenicu” i lako priveli meč kraju. Čak mnogo lakše nego što se to očekivalo.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Dejan Majstorović sa sedam poena, dok je Strahinja Stojačić zabeležio pet. U selekciji Letonije istakli su se Karlis Lasmanis i Francis Lacis sa po osam poena.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024