Pratite nas preko:
MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022 , MEDITERRANEAN GAMES - STRAHINJA BUNCIC dzudista Srbije, Oran 29.06.2022. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS MEDITERANSKE IGRE, ORAN 2022, DZUDO, JUDO, SRBIJA, SERBIA
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

OI 2024

Džudisti poraženi u četvrtfinalu, sledi repesaž: Japanci prejaki za Srbiju

Miks džudo tim Srbije nije uspeo da se plasira u polufinale Olimpijskih igara, od našeg tima bila je bolja ekipa Japana rezultatom 4:1.

Nakon trijumfa nad Holandijom, Srbija je u ovaj duel ušla kao autsajder imajući u vidu džudo kulturu u Japanu s tim da je ovog puta bilo neophodno ostvariti četiri trijumfa za razliku od osmine finala kada su tri pobede donosile prolazak dalje.

Srbija će učestvovati u repasažu, najpre protiv poražene selekcije iz okršaja Nemačka – Brazil, a u slučaju prolaska dalje, za bronzu će se boriti protiv poraženog iz susreta polufinala.

Jedini poen osvojila Milica Žabić

Počelo je od muške borbe, a za Srbiju je otvorio Strahinja Bundčić protiv Abea Hifumija. Dosta je uporan bio japanski džudista i uspeo je da stigne do vazarija, a kasnije je posao završio iponom.

Marica Perišić ipak nije doživela ozbiljniju povredu u susretu sa Holanđanskom, pa je za rivalku ovog puta imala Nizoe Saki koja je takođe bila van njene kategorije, odnosno bila je teža. Nažalost, Saki je oborila Maricu Perišić.

Takanori Nagase i Nemanja Majdov bili su treći par u još jednom čvrstom duelu koji je imao srpski džudista. U četiri minuta nije bilo pobednika, pa smo videli bitku za zlatni bod. Dosta neugodan bio je Japanac, ofazivniji i nije bilo mnogo prostora da Majdov ozbiljnije napadne. Na kraju, sa tri opomene od strane sudija, bilo je 3:0.

Priliku da nas vrati u ovaj duel imala je Milica Žabić priotiv Rike Takajame. Još jednom je bila savršeno agresivna i brzo je došla do poena, a onda je sa drugim vazarijem došla do ipona. Briljira danas.

Naredna borba bila je između Aleksandra Kukolja i Volfa Arona. Susret u kojem je naš džudista bio ofanzivnije nastrojen, Japanac je do sredine borbe imao dve kazne Kukolj je bio u prednosti, ali onda je koristeći nožnu tehniku došao do vazarija, a kasnije uz pomoć poluge i do ipona čime su ukupnim rezultatom 4:1 Japanci došli do trijumfa.

Ovo nije kraj za našu selekciju jer ćemo imati borbu u repesažu, a u slučaju pobede, vodićemo bitku za bronzu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024