Pratite nas preko:
JOSE ALBERTO CANAS RIUZ HERRERA Hoze Alberto Kanjas Ruiz Erera, MILAN RODIC, RICHMOND BOAKYE Ricmond Boaci, NEMANJA MILUNOVIC, ALEKSA VUKANOVIC, DUSAN JOVANCIC, zivi zid fudbalera Crvene zvezde, na utakmici kvalifikacija za Ligu sampiona protiv Jang Bojsa, na stadionu Rajko Mitic. Belgrade, 27.08.2019. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Crvena zvezda, Jang bojs
Detalj sa meča Crvena zvezda - Jang Bojs 2019. godine, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Zvezda i Jang Bojs pre 4 godine i danas: Švajcarci pojeftinili, a crveno-beli poskupeli

Crvena zvezda i Jang Bojs posle 4 godine ponovo igraju međusobni duel. Na stadionu “Rajko Mitić” od 21h igra se meč 2. kola grupe G u Ligi šampiona.

Oba tima žele da osvoje prve bodove u elitnom takmičenju, s obzirom da su u prvim mečevima pretrpeli poraze od Mančester sitija, odnosno Lajpciga.

Od prethodnog duela srpskog i švajcarskog šampiona prošlo je 4 godine. Dva kluba su se tada sastala u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona i uspešniji su bili crveno-beli.

Nakon što je u prvom susretu, u avgustu 2019, bilo 2:2 u Švajcarskoj, u Beogradu je bilo 1:1. Zvezda je tada prošla u grupnu fazu zbog gola više u gostima.

U odnosu na taj dvomeč dosta toga se promenilo u oba kluba.

Cene pre 4 godine i danas

Ukupna vrednost tima Jang Bojsa pre četiri godine iznosila je 61.925.000 evra. S druge strane danas iznosi 56.450.000 evra. Danas švajcarski tim u svojim redovima ima 18 igrača kojima je cena od milion evra pa naviše, a 2019. su imali 19 tako procenjenih igrača.

Rožer Asale je bio najskuplji fudbaler u timu sa tada procenjenom vrednošću od 6 miliona evra. Danas je član francuskog Dižona, dok je u međuvremenu nastupao za Leganjes i Verder.

Danas je najskuplji Kastriot Imeri koji je prema Transfermarktu procenjen na 6 miliona evra. Ipak, on je povređen i neće moći da igra na Marakani. Iza njega su po vrednosti Meskak Elija i Darijan Maleš koji su procenjeni na 5 miliona. Maleš je “naše gore list” i pod ugovorom je sa Interom, a na pozajmici je u Lucernu.

Stadion Crvene zvezde Rajko Mitic, na utakmici kvalifikacija za Ligu sampiona protiv Jang Bojsa. Belgrade, 27.08.2019. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Crvena zvezda, Jang bojs, Total, Musema
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Tim Crvene zvezde je tog leta 2019. godine ukupno vredeo 61.075.000 evra, dok danas vredi 73.030.000 evra. Zvezda je tada imala u svojim redovima 28 igrača sa procenjenom vrednošću na tržištu od milion i više evra. Sada je u timu 21 fudbaler koji košta milion i više evra.

Trenutno najskuplji igrač crveno-belih je Mirko Ivanić, koji prema Transfermarktu vredu 9 miliona evra. Iza njega su Osman Bukari sa 6,5 miliona i Žan-Filip Kraso sa 6 miliona evra. Pre četiri godine najskuplji je bio Marko Marin sa vrednošću 4,8 miliona evra. On je danas tehnički direktor crveno-belih.

Promene u igračkom kadru

Na klupi oba tima sede različiti treneri u odnosu na mečeve pre 4 godine. Sada je šef stručnog štaba srpskog kluba Barak Bahar, dok je tada crveno-bele vodio Vladan Milojević.

Jang bojsu je trener u to vreme bio Žerard Seoane, a sada je legenda švajcarskog fudbala Rafael Viki.

NICOLAS MOUMI NGAMALEU, fudbaler Jang Bojsa, na utakmici kvalifikacija za Ligu sampiona protiv Crvene zvezde, na stadionu Rajko Mitic.
Belgrade, 27.08.2019.
foto: Nebojsa Parausic

Fudbal, Crvena zvezda, Jang bojs
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Očekivano, za ovih nekoliko godina oba kluba su drastično promenili svoje sastave. Od igrača koji su igrali pre 4 godine za Crvenu zvezdu u dva susreta sa švajcarskim šampionom, i dalje su u klubu Milan Rodić, Nemanja Milunović, Mirko Ivanić i Miloš Degenek.

Što se tiče Jang Bojsa, mrežu i dalje čuva David fon Balmos, a pored njega te susrete pamte i Fabijan Lustenberger, Saidi Janko, Žan-Pjer Ensame i Ulises Garsija.

Sve kvote za meč između Crvene zvezde i Jang Bojsa možete pogledati OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal