Pratite nas preko:
BORISA SIMANIC, STEFAN JOVIC, kosarkasi Srbije, na prijateljskoj utakmici protiv Grcke, u Beogradskoj areni. Beograd, 22.07.2024. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija, Grcka
Stefan Jović i Boriša Simanić, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarka

Suptilna prozivka Simanića: Imao sam obećanja, osećam se zaboravljenim

Na dan kada košarkaška reprezentacija Srbije igra meč protiv Južnog Sudana, oglasio se Boriša Simanić, koji je baš u prethodnom meču protiv tog protivnika doživeo tešku povredu posle koje je jedva preživeo i ostao bez jednog bubrega.

Svima je dobro poznata priča šta se dogodilo na Mundobasketu u Manili prošle godine. Tada u poslednjem meču grupne faze protiv Južnog Sudana, Simanić je dobio udarac, naizgled bezazlen, od Nunija Omota.

Umesto toga ispostavilo se da je došlo do teške povrede bubrega, danima i noćima je trajala borba čak za njegov život. Na kraju je povređeni bubreg morao da mu bude odstranjen. Njegovi drugovi su osvojili srebrnu medalju i posvetili je njemu.

Boriša Simanić na utakmici Srbija - Portoriko
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Objava na Instagramu

Sada posle nekih 11 meseci od nesrećnog događaja i perioda oporavka, Simanić je spreman da se vrati košarci. Međutim, kako je napisao na Instagramu, pronalazak kluba ide vrlo teško.

– Siguran sam da ću biti spreman za nastavak karijere, ali još ne znam gde jer mnogo je teško naći klub koji će angažovati igrača s ovakvom povredom.

– Moja želja je da to bude negde u Srbiji iz razloga jer je tu doktor Gaga, u kog imam puno poverenje. Da bih to ostvario, potrebna mi je pomoć Saveza i države da napravim adekvatan ugovor. Dosad sam imao neka obećanja, ali je ostalo samo na tome. Polako se osećam zaboravljenim – napisao je on, a potom i obrisao.

Ipak njegov stori je objavio njegov stric Mladen Simanić na društvenoj mreži X.

Simanić je tokom letnjih priprema za OIimpijske igre bio deo reprezentacije, tačnije trenirao je sa košarkašima, ali nije bio zvanični kandidat za tim. Njega je selektor Pešić pozvao baš kako se ne bi osetio zaboravljenim, međutim, neki drugi očigledno ga jesu zaboravili.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka