Pratite nas preko:
Algeria's Imane Khelif, right, defeated, Italy's Angela Carini in their women's 66kg preliminary boxing match at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 1, 2024, in Paris, France. (AP Photo/John Locher)
Foto: Beta/AP Photo/John Locher

OI 2024

Kontroverzna alžirska bokserka prebila i Mađaricu: A onda se slomila pred kamerama (VIDEO)

Alžirska bokserka Imam Kelif koja je izazvala veliku pažnju na Olimpijskim igrama jer je ranije bila suspendovana zbog postojanja XY hromozoma, nastavila je sa pobedama u Parizu. Ona (mada bi mnogi rekli i “on”), je u četvrtfinalu Igara savladala Mađaricu Anu Luku Amori.

U pitanju je konkurencija do 66 kilograma i Kelif je ubedljivo slavila trijumf odlukom sudija 5:0. Tako da, nije bilo mnogo dileme. Osim oko toga kog je pola alžirska bokserka.

Ona se plasirala u polufinale gde će boksovati protiv tajlandske predstavnice Janjem Suvanapeng. Biće to pravi izazov za Alžirku, koja je ovih dana izazvala ogromnu pažnju svetske sportske javnosti.

Makar je ovog puta Mađarica izdržala do kraja i nije se predala kao nedavno Italijanka Anđela Karini.

Preveliki pritisak je slomio

Nakon borbe je medalju proslavila tako što je zaplakala pred svima i okom kamera. Verovatno je tako iz nje izašlo sve što je proživela prethodnih dana.

Preveliki pritisak je uticao da pokaže emocije i da joj je sve ovo što se događalo nakon borbe sa Italijankom, veoma teško palo.

Nastaviće borbe za zlato, a interesantno, u finalu bi mogla da se sastane sa još jednom bokserkom za koju se na sličan način sumnja u pravi pol. U pitanju je takmičar(ka) iz Kineskog Tajpeja Nien Čin Čen.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024