Pratite nas preko:
Serbia's Sava Randelovic celebrates after scoring a goal during a men's water polo Group B preliminary match between Serbia and France, at the 2024 Summer Olympics, Saturday, Aug. 3, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Luca Bruno)
Sava Ranđelović, Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno

OI 2024

Četvrtfinale! To smo čekali: Vaterpolisti igrali kao nekad, Francuzi razbijeni u paramparčad

Tako je! Najbolji kada je najvažnije. Srpski vaterpolisti su se plasirali u četvrtfinale Olimpijskih igara pobedom nad domaćinom, Francuskom, 15:8. Domaćin je tako ostao bez plasmana u četvrtfinale, a bio je vrlo ambiciozan, pogotovo posle 4. mesta na Svetskom prvenstvu u januaru ove godine.

U najvažnijoj utakmici do sada “delfini” su prikazali i najbolju igru, podsetili na one slavne dane, ali i nadamo se najavili podizanje forme za nastavak takmičenja.

11 odbrana kritikovanog golmana

Odbrana je funkcionisala kao sat, a kritikovani golman Radoslav Filipović je sada pokazao zašto mu je selektor Stevanović namenio ulogu prvog čuvara mreže. Razbranio se odmah (11 odbrana), pomogli su mu saigrači defanzivno, a kada se tako igra odbrana onda stiže i nagrada u napadu.

France's Thomas Vernoux makes an attempt to score during a men's water polo Group B preliminary match between Serbia and France, at the 2024 Summer Olympics, Saturday, Aug. 3, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Luca Bruno)
Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno

Stigli smo do 3 gola prednosti u prvoj četvrtini, ali smo je završili sa 4:2 vođstvo. Međutim, još bolji smo bili u drugom periodu, stigli do 8:3, ali smo onda popustili i dozvolili domaćim vaterpolistima da postignu tri gola zaredom.

Serija 5:0 rešila sve

Ali to je trglo srpske vaterpoliste na vreme, te su uzvratili na najbolji mogući način. Do kraja treće četvrtine su postigli 4 uzastopna gola i stigli do nedostižnih 6 golova prednosti. Poslednja četvrtina je bilo samo odrađivanje posla.

Realizacija sa igračem više je bila odlična, postigli smo 5 golova iz 6 takvih situacija. Interesantno svi igrači Srbije, osim golmana, upisali su se u strelce. Po 2 gola su postigli Mandić, Strahinja Rašović, Drašović i Ubović. Po jedan gol su dali Viktor Rašović, Dedović, braća Jakšić, Ranđelović, Ćuk i Vico.

Ovaj trijumf nam je obezbedio minimum 4. mesto u grupi i bez šansi da nas Francuzi i Japanci prestignu u poslednjem kolu. “Delfini” će imati priliku u poslednjem kolu grupne faze da izbore i 3. mesto, ali za to će biti potrebno da pobede Mađare.

Ta utakmica se igra u ponedeljak tačno u podne.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024