Pratite nas preko:
Julien Alfred, of Saint Lucia, celebrates after winning the women's 100-meter final at the 2024 Summer Olympics, Saturday, Aug. 3, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/David J. Phillip)
Senzacionalna Alfred Džulijen je osvojila olimpijsko zlato na 100 metara ispred Šakari Ričardson, Foto: Beta/AP Photo/David J. Phillip

OI 2024

Misteriozno odustajanje legende posle okršaja s obezbeđenjem: Senzacija u trci na 100 metara

Senzacija u jednom od najpopularnijih i najvećih događaja na Olimpijskim igrama – trci na 100 metara u konkurenciji atletičarki. Alfred Džulijen sa Svete Lusije je osvojila zlatnu medalju ispred prve favoritkinje Šakari Ričarson iz SAD.

Neočekivana šampionka je opravdala najbolje vreme iz polufinala. U trci za odličje je trčala 10,72 što je za 15 stotinki bilo brže od Ričardson koja je trčala 10,87 sekundi. Za Amerikanku tako ostaje nedostižno olimpijsko zlato. Na prošlim Igrama u Tokiju nije mogla da učestvuje jer je bila pozitivna na marihuanu na doping testu.

Treće mesto je pripalo Melisi Džeferson, takođe iz SAD, koja je istrčala za 10,92.

Izostao je blokbaster koji su svi želeli u finalu, jer je legendarna Šeli-En Frejzer-Prajs misteriozno odustala od polufinala.

Legenda se misteriozno povukla

Za sada su nepoznati razlozi zašto se nije pojavila i odustala od polufinalne trke. Zvaničnog saopštenja nema, ali se zna da je pri dolasku na stadion imala problema sa obezbeđenjem.

Nju nisu hteli da pustena zagrevanje na jednom ulazu, kao i još nekoliko sportista. Na kraju je bila puštena, ali je onda naprasno odustala. Razlog je nepoznat, ali se na društvenim mrežama nagađa da je na zagrevanju doživela povredu.

Shelly-Ann Fraser-Pryce, of Jamaica, runs in a women's 100-meter heat at the 2024 Summer Olympics, Friday, Aug. 2, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Petr David Josek)
Foto: Beta/AP Photo/Petr David Josek

Ukoliko to jeste tačno, pitanje je koje je težine povreda i da li će moći da bude deo štafete 4×100 metara, gde je Jamajka tradicionalno jedan od prva 2 favorita.

Frejzer-Prajs je bila olimpijska šampionka na 100 metara u Pekingu i Londonu, dok je Riju bila bronzana, a u Tokiju bronzana. Na 200 metara je bila srebrna u Londonu, dok je u štafeti uzela zlato u Tokiju i srebra u Riju i Londonu. Nažalost, videćemo da li će uopšte moći da se bori za odličje na svojim poslednjim Olimpijskim igrama.

Sha'carri Richardson, of the United States, left, and Julien Alfred, of Saint Lucia, stand next to an empty lane 5 after Shelly-Ann Fraser-Pryce, of Jamaica, withdrew from a women's 100 meters semifinal at the 2024 Summer Olympics, Saturday, Aug. 3, 2024, in Saint-Denis, France.(AP Photo/Martin Meissner)
Foto: Beta/AP Photo/Martin Meissner

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024