Pratite nas preko:
Srbija odbojka; Foto: MN Press

OI 2024

Odbojkaši izbegli bruku: Kanađani prašili “plavu četu”, ali smo dobili maratonski oproštaj

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije neslavno je odigrala turnir na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ga je ipak završila pobedom. U trećoj utakmici grupne faze “plava četa” je savladala selekciju Kanade, i to posle pet setova rezultatom 3:2 (16:25, 22:25, 26:24, 25:19, 18:16).

Srbija je prva dva seta izgubila prilično lako i delovalo je da joj sledi debakl za oproštaj od Igara u Parizu. Međutim, uspeli su izabranici Igora Kolakovića da se izdignu i pokažu pravi olimpijski duh. Najpre su dobili dramu trećeg seta i na “razliku” skinuli nulu sa semafora, da bi u četvrtom bili prilično ubedljivi i doveli nas do petog seta.

Dobili su naši momci uvodna dva poena, ali je rival uzvratio, preokrenuo i došao do 10:7. Kolaković je tada zatražio tajm-aut i krenuo je preokret do 14:12 i dve vezane meč-lopte. Nije ih Srbija iskoristila, nije ni još dve naredne, ali jeste ukupno petu i sa 18:16 se pobedom oprostila od Igara u Parizu.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Aleksandar Atanasijević sa 19, dok je Marko Ivović postigao 17 poena. U selekciji Kanade istakao se Stiven Mar koji je postigao 28 poena.

Obe selekcije su završile takmičenje na Olimpijskim igrama. Srbija je treća u grupi sa tri boda, dok je Kanada četvrta sa jednim bodom. Slovenija je u grupu A završila kao prvoplasirana sa osam bodova, druga je Francuska sa šest.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024