Pratite nas preko:
MARKO PODRASCANIN i odbojkasi Srbije, Evropski prvaci, na utakmici Lige sampiona Crvena zvezda - Olimpijakos, na stadionu Rajko Mitic. Beograd, 01.10.2019. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Liga sampiona, Crvena zvezda, Olimpijakos
Foto: MN Press

OI 2024

Podraščanin i Atanasijević završili reprezentativnu karijeru, pa poslali mnogo bitnu poruku budućim pokolenjima

Srpski odbojkaš Marko Podraščanin je posle pobede protiv Kanade na Olimpijskim igrama u Parizu potvrdio da je završio reprezentativnu karijeru.

– Mislim da ostavljamo reprezentaciju u dobrim rukama, s obzirom na to da su momci talentovani i da će igrati u dobrim klubovima i napredovati. Njihovo vreme će svakako doći. Uživao sam igrajući s njima i osećam se ponosno – izjavio je.

Odbojkaši Srbije su sinoć pobedili selekciju Kanade rezultatom 3:2, po setovima 16:25, 22:25, 26:24, 25:19, 18:16 u meču poslednjeg, trećeg kola Grupe A na OI.

Srbija nije uspela da izbori plasman u četvrtfinale OI, pošto je završila kao treća u grupi A sa tri boda.

– Veliki rezultat je doći na OI posle 12 godina. Završavam jedno lepo putovanje i jednu lepu reprezentativnu karijeru na najlepši mogući način. Skoro 20 godina sam uživao u svakom danu i svakoj utakmici. Vreme je brzo prošlo i teško mi je da poverujem da je kraj. Međutim, kao što sam rekao, porodica je na prvom mestu. Imam dvoje predivne dece i ženu koja me uvek čeka kod kuće, tako da jedva čekam da budem sa njima. Ova pobeda za kraj je zaista posebna – rekao je Podraščanin, preneo je zvanični sajt OKS.

– Dali smo sve od sebe da dođemo ovde na OI. Srce mi je ispunjeno – dodao je Podraščanin.

Reprezentativnu karijeru završio je još jedan srpski odbojkaš, Aleksandar Atanasijević.

– Naša odluka da završimo reprezentativnu karijeru već dugo važi i ne povlačimo reč. Smatramo da je došlo vreme da mlađi momci preuzmu ovu odgovornost, nastave i unaprede mušku odbojku, te je vrate na nivo iz 2019. godine. Kada nešto radite toliko dugo, postanete vezani za to. Nakon 20 godina u reprezentaciji Srbije, to je postalo deo mene – rekao je Atanasijević.

– Nikada nam ništa nije bilo teško, bilo je povreda, loše i dobre forme, ali uvek smo davali sve od sebe. Drago mi je što odlazimo uzdignute glave, bez obzira na nešto slabiji plasman – istakao je Atanasijević.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024