Pratite nas preko:
Bologna's head coach Thiago Motta gestures during the Serie A soccer match between Atalanta and Bologna at the Gewiss Stadium stadium in Bergamo, Italy, Sunday, March 3, 2024. (Spada/LaPresse via AP)
Foto: Beta/Spada/LaPresse via AP

Fudbal

Ozbiljna čistka u Juventusu: Tijago Mota otpisao čak osam fudbalera – i Srbin je na izlaznim vratima

Tijago Mota (41) je pre nešto manje od dva meseca imenovan za novog trenera Juventusa.

Brazilsko-italijanski stručnjak osvojio je upravu Bjankonera uvodeći Bolognu u Ligu šampiona, što mu je donelo mesto naslednika Masimilijana Alegrija, kome je realno gledano istekao rok na klupi najvećeg italijanskog kluba.

Potpisao je ugovor do juna 2027. godine, vredan 3,5 miliona evra po sezoni, uz bonuse koji mogu da dosegun maksimalnih 5 miliona evra. Da li zbog potencijalne zarade ili zbog čiste ambicije koja ga odlikuje već decenijama, odmah je prionuo na posao.

Juventus je pod Motinim vođstvom bio vrlo aktivan na tržištu. Najveća suma isplaćena je za vezistu Daglasa Luiza iz Aston Vile (dovedena je i njegova devojka Ališa Leman u ŽFK Juventus), za kog je izdvojeno čak 51 milion evra. Kefren Tiram je stigao iz Nice za 20 miliona evra, takođe u vezni red, a 13 miliona evra plaćeno je Veroni za 23-godišnjeg kolumbijskog levog beka Huana Kabala.

Stigao je i golman Mikele di Gregorio, prvo na pozajmicu za 4,5 miliona evra, uz obavezu otkupa ugovora za 14,5 miliona evra sledećeg leta. Juventus, dakle, nije štedeo, ali nije ni nerazumno trošio.

Zato – sledi čistka

Sada je došlo vreme da se napravi ravnoteža u budžetu, ali i mesto u timu za pojačanja.

Specijalizovani novinar za fudbalskog tržište Fabricio Romano objavio je da je Mota otpisao čak osam igrača.

Federico Kjeza, Vojčeh Ščensni, Veston Mekeni, Matija de Šiljo, Artur Melo, Filip Kostić, Hans Nikolusi Kavija i Danijele Rugani su na spisku onih kojima je rečeno da pronađu nove sredine.

Filip Kostić i Dušan Vlahović, slavlje Juventusa
Foto: Beta/AP/Fabio Ferrari

Za sada nije poznato da li postoje ponude za nekog od otpisanih igrača, ali torinska Gazeta piše kako su u tom gradu uvereni da će se bez većih problema osloboditi većine njih.

Čak planiraju na njima da zarade dovoljno da finansiraju nove transfere.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal