Pratite nas preko:
Arlington, 31.05.2024. - Odbojkasice Srbije ocekuju servis Turske tokom druge utakmice Grupe 4 drugog vikenda Lige nacija, danas u Arlingtonu. (BETAPHOTO/FIVB)
Odbojkašice Srbije (Foto: BETAPHOTO/FIVB)

OI 2024

Drugi vezani poraz Srpkinja za težak posao u četvrtfinalu – poznato na koga idemo

Odbojkašice Srbije poražene su u trećem kolu grupne faze na Olimpijskim igrama od Kine sa 1:3 (25:21, 20:25, 22:25, 27:29), pa će u četvrtfinale proći kao najbolja trećeplasirana ekipa i igraće protiv Brazila ili Italije u utorak 6. avgusta.

Protivnik naših odbojkašica biće poznat posle ishoda duela između Brazila i Poljske, koji je na programu od 21 sat. Ako Brazilke pobede sa 3:0, idemo sigurno na Italiju, svaki drugi rezultat pokrenuće kalkulacije, ali nema puno izbora, idemo na jednu od dve pomenute selekcije.

Srbija je osvojila prvi set (25:21) i delovalo je da će izabranice selektora Đovanija Gvidetija uspeti da naprave važan korak i sitgnu do pobede. Drugi set su međutim Kineskinje lako dobile (25:20), a zatim i treći sa 25:22 i tako povele sa 2:1. U četvrtom setu vodila se velika borba, Kineskinje su mislile da su dobile set sa 25:23, ali im je poen oduzet i morale su da se dodatno pomuče za konačnu pobedu (27:29).

Li Jingli je sa 26 poena predvodila Kinu do pobede, Ksijangju Gong je osvojila 20 poena, a Vang Juanjuan 11. Tijana Bošković je sa 36 poena bila najbolja poenterka utakmice, Maja Aleksić je imala osam poena, a povratnica u sastav Mina Popović šest.

Srbija je takmičenje u grupi A okončala sa pobedom nad Francuskom (3:0) i porazima od SAD-a (2:3) i Kine (1:3). Uprkos porazu od azijske selekcije, Srpkinje su se plasirale u četvrtfinale kao jedna od dve najbolje trećeplasirane ekipe i igraće sa Brazilkama ili Italijankama.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

OI 2024