Pratite nas preko:
Đorđe Jovanović Partizan; Foto: MN Press

Fudbal

Partizan se oporavio od debakla: Laka pobeda nad Pančevcima za suvereno prvo mesto

Partizan je ove sezone već stigao da doživi debakl u Evropi kakav nije nikada u istoriji, ali zato u domaćem prvenstvu igra veoma dobro. U trećem kolu Superlige Srbije crno-beli su upisali treći trijumf i osamili se na prvom mestu na tabeli. U Humskoj je pao pančevački Železničar rezultatom 2:0 (2:0).

Aleksandar Stanojević nije mnogo eksperimentisao sa timom i vratio se na provereni sistem sa četvoricom u poslednjoj liniji. I to onom najboljom. I vezni red je bio poprilično jak, uz “bonusa” Trifunovića, a u napadu je Đorđe Jovanović zamenio Mateusa Saldanju.

Laganu pobedu Partizana nagovestio je rani gol već u 13. minutu. Tada je Bibars Natho izveo korner sa leve strane, a najviši u skoku bio je Svetozar Marković. Kapiten “parnog valjka” je glavom zatresao mrežu i nakon toga je sve bilo lakše za domaćina.

Nije bilo puno prilika, ali je pre kraja prvog poluvremena drugim golom rešeno pitanje pobednika. Na sličan način kao kod prvog pogotka, Nikola Antić je centrirao sa leve strane pravo na glavu Đorđa Jovanovića, a on je pre golmana Popovića smestio u praznu mrežu.

Drugo poluvreme je bilo podjednako mirno, s tim da ovog puta nije bilo toliko uzbuđenja, a ni golova sve do nadoknade vremena. Ali jeste crvenog kartona za Lazara Romanića u 85. minuta zbog krajnje neozbiljnog starta nad Nemanjom Nikolićem, te promašenog penala gostujućeg tima.

Bilo je to u 90. minutu kada je Kervin Arijaga zakasnio sa startom i nagazio jednog igrača Železničara. Posle VAR asistencije Nenad Milanović je dosudio penal koji je izveo Dario Grgić, ali ga je Aleksandar Jovanović pročitao i uhvatio gotovo živu loptu. Za tačku na treću pobedu i sačuvan maksimalan učinak Partizana na početku sezone.

Partizan – Železničar 2:0 (2:0)

Strelci: Marković 13, Đ. Jovanović 39;
Stadion: Partizana (Beograd);
Sudija: Miloš Milanović;
Crveni karton: Lazar Romanić (Železničar) u 85. minutu;

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – Đurđević (59. Stjepanović), Marković, Mujakić, Antić – Arijaga, Zahid (71. Goh) – Severina (78. Grimaldo), Natho (59. Lazarević), Trifunović – Đ. Jovanović (71. Nikolić).

Železničar (5-3-2): Popović – Jusif (25. Blagojević), Milikić, Milunović, Đuričić, Eze (75. Cvetković) – Knežević, Mitrović (75. Milosavljević), Ćurić (53. Lokosa) – Jovanović (53. Grgić), Romanić.

Superliga Srbije, 3. kolo

Petak

Napredak – IMT 1:1 (0:0)
(Sarić 90 – Terzić 65)

Subota

Novi Pazar – OFK Beograd 0:0
Mladost – Jedinstvo Ub 2:1 (0:1)
(Pejović 52, Krsmanović 71 – Golubović 31)

Tekstilac – Crvena zvezda 0:4 (0:0)
(Milson 52, Endijae 62, Elšnik 69, Duarte 83)

Nedelja

TSC – Spartak 0:0
Čukarički – Vojvodina 3:1 (3:1)
(Korać 19ag, Melo 30, Kovač 38 – Radulović 37)
20.00 Partizan – Železničar
21.00 Radnički 1923 – Radnički Niš

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal