Pratite nas preko:
ALEKSANDAR STANOJEVIC, trener fudbalera Partizana, na prvenstvenoj utakmici protiv Zeleznicara, na stadionu JNA. Beograd, 04.08.2024. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Partizan, Zeleznicar Pancevo
Aleksandar Stanojević, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Skraćen spisak potencijalnih protivnika Partizana, TSC-a i Vojvodine: Prete Čelsi, Bešiktaš…

Važan je dan za srpske fudbalske klubove ovaj ponedeljak jer će svi saznati svoje potencijalne rivale u plej-ofu za evropska takmičenja.

Crvena zvezda će saznati ko će joj biti rival u plej-ofu za Ligu šampiona, TSC u plej-ofu za Ligu Evrope, a Partizan će dobiti takođe potencijalnog protivnika u plej-ofu LE ukoliko uspe da eliminiše Lugano. Vojvodina će saznati potencijalnog rivala u plej-ofu za Ligu konferencija.

U međuvremenu kao što to obično biva, ujutru na dan žreba, UEFA skrati spisak potencijalnih rivala klubovima. I odmah možemo reći da sve srpske predstavnike očekuju potencijalno najteži mogući rival.

Ranije je već bilo poznato da su potencijalni rivali Crvene zvezde za ulazak u novi format Lige šampiona: Galatasaraj, te pobednici mečeva Karabag/Ludogorec, Slovan Bratislava/APOEL, Bodo Glimt/Jagjelonija i Sparta Prag/FCSB.

Kada je reč o TSC-u, njegovi potencijalni rivali u plej-ofu za Ligu Evrope su LASK Linc, pobednik duela Panevežis/Makabi Tel Aviv, i poraženi iz mečeva Malme/PAOK i Slovan Bratislava/APOEL.

Što se tiče Partizana, ukoliko u 3. kolu kvalifikacija izbaci Lugano, potencijalni rivali u plej-ofu su Bešiktaš, zatim pobednici duela Dinamo Minsk/Linkoln, Petrokub/TNS i poraženi iz duela Jagjelonija/Bodo Glimt.

U slučaju da Partizan ispadne od Lugana onda će mu potencijalni rivali u plej-ofu za Ligu konferencija biti Betis i pobednici mečeva Noa/AEK, Silkeborg/Gent i Makabi Petah Tikva/Kluž.

Vojvodina igra u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Maribora. I ukoliko napravi iznenađenje i stigne do plej-ofa potencijalni rivali su joj Čelsi, ili pobednici sledećih mečeva Molde/Serkl Briž, Ilves/Đurgarden, Mlada Boleslav/Hapoel Tel Aviv i Iberija Tbilisi/Bašakšehir.

Sve će biti poznato danas popodne. Žreb za plej-of Lige šampiona počinje u 12h, a potom od 13h kreću žrebovi za plej-of Lige Evrope i Lige konferencija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal