Pratite nas preko:
Nemanja Jović, nekadašnji Partizanov biser
Foto: MN Press

Fudbal

Nekada Partizanov biser generacije koga su želeli u Madridu – sada na Bliskom istoku, ali ne u Saudijskoj Arabiji

Fudbalska škola na Teleoptiku u Zemunelu tokom prethodnih decenija umela je da uzgoji ozbiljne talente, od kojih su neki i ovog leta imali multimilionske transfere po najboljim ligama. Međutim, termin Partizanov biser često sa sobom ume da nosi preveliku težinu, pa tako neki fudbaleri kojima novinari ili (sve češće) treneri dodele takav epitet ne uspeju, ili jednostavno ne žele da se nose sa tim.

Da li je u pitanju pritisak, da li povrede koje nekada imaju presudni značaj, da li neki potpuno nekontrolisani spoljašnji faktori, ali nešto je sputalo karijeru 21-godišnjeg Nikole Jovića.

Bivši Partizanov ofanzivni vezista, koji je u Humskoj jedno vreme imao status startera, ima novi klub. Nakon što je pauzirao prvi deo prošle sezone, dobio je slamku spasa iz portugalskog Eštorila, ali tanka je to slamka bila, pošto je u prvenstvu odigrao ukupno 13 minuta.

Sada je iskoristio interesovanje Itihad Kalbe, tima koji je prošlu sezonu završio u donjem domu prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je ozvaničio njegov dolazak.

Nekada ga hteo i madridski Rajo Valjekano

Jović je u ne tako dalekoj prošlosti, na leto i jesen 2023. godine bio zanimljiv mnogima, pa tako i ekipama iz najjačih liga.

Hteo ga je i Rajo Valjekano, tadašnji član La lige, ali i mnogi drugi.

Međutim, prošog leta nije uspeo da pronađe angažman, pa će sada preko Bliskog istoka tražiti oživljavanje karijere, za koju se do ovog momenta očekivala uzlazna putanja.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal