Pratite nas preko:
DEJAN STANKOVIC trener fudbalera Ferencvarosa u obilasku stadiona pred utakmicu UEFA Lige Konferencija protiv Cukarickog na stadionu Dubocice, Leskovac 29.11.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FUDBAL, FOOTBALL, UEFA CONFERENCE LEAGUE, LIGA KONFERENCIJA, FK CUKARICKI, FC FERENCVAROS
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Fudbal

Stankovićev Spartak sve moćniji, Babić asistirao: Barko najbolji debitant crveno-belih još od Jure Movsisjana (VIDEO)

Fudbaleri Spartaka iz Moskve postaju polako, ali sigurno, jedan od favorita za najviši plasman u Premijer ligi Rusije. Izabranici Dejana Stankovića imali su mnogo problema. Najbolji igrač iz prethodnih sezona Kvinsi Promes je završio u zatvoru, promenjen je očajni trener Giljermo Abaskal, a klub je zbog nepoštovanja morao da suspenduje i najboljeg napadača Aleksandra Soboljeva.

I pored svega toga, Spartak je, računajući i Kup prošle nedelje, vezao tri pobede. Posle trijumfa od 3:1 nad Himkijem, opet je sa tri postignuta, ali bez primljenog gola, pala i ekpa Krila Sovjetov.

Gosti iz Samare imali su dobru prethodnu sezonu, ali trener Igor Osinjkin početkom ove nikako ne uspeva da pronađe pravu formu. Nema nijedan bod, uz gol razliku 1:10.

Manfred Ugalde je otvorio rivala u 29. minutu, asistirao mu je Srđan Babić.

Danil Prucev je povećao rezultat u 40. na dodavanje Barka, dok je u 56. minutu Ugalde dao i drugi pogodak, a Ezekijel Barko upisao i drugu asistenciju.

Barko je tako postao prvi igrač crveno-belih od 2013. koji je učestovao u tri gola u svoja prva dva meča u Premijer ligi. Tada je to pošlo za rukom Juri Movsisjanu. Na svom debitantskom meču za Spartak protiv Tereka postigao je het-trik.

Inače, strelac drugog pogotka, Danil Prucev, jedan je od igrača Spartaka koji su karijeru počeli u ekipi Krila Sovjetov, odnosno njenoj filijali Čertanovu. Interesantno, ovo je već treće kolo zaredom da Krila prima gol od svog deteta, a ni u prethodna dva, a ni večeras, igrač nije proslavljao protiv kluba koji ga je naučio da se “lopta”.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal